Pisica ta mănâncă iarbă? Motivele te vor surprinde, ce probleme are când o face

Pisica ta mănâncă iarbă? Motivele te vor surprinde, ce probleme are când o face
De ce mananca pisicile iarba

Atunci când ai un animăluț de companie, este esențial să ai grijă de el și să fii atent la orice obiceiuri ciudate ar putea căpăta. De exemplu, dacă observi că pisica ta mănâncă iarbă, este cazul să îți pui câteva întrebări. Ce semnifică acest lucru, de fapt. Nu e deloc periculos.

Motivul pentru care pisica ta mănâncă iarbă

Viața alături de un animal de companie este extrem de frumoasă. Fie că vorbim despre un cățel, o pisică, un hamster, iepuraș sau papagal, animăluțele sunt terapie pură, te ajută să treci cu brio peste cele mai dificile momente și sunt un companion de nădejde și de încredere.

Pentru că stăpânii își iubesc foarte mult prietenii necuvântători, de aceea este important să fii atent la gesturile, reacțiile și comportamentul animalului tău de companie.

Cu toții știm de ce te urmăresc pisicile prin casă sau de ce cățelul te așteaptă entuziasmat, în fața porții, să te întorci acasă, după o zi grea la serviciu.

Obiceiurile culinare ale animalelor tale de companie sunt vitale pentru buna funcționare a organismului lor, de aceea, atunci când obsevi că pisica sau câinele tău mănâncă iarbă, de exemplu, trebuie să știi ce semnifică acest lucru.

Iarba este supliment alimentar, ajută la digestie și conține vitamine pentru feline

Dacă observi că pisica mănâncă iarbă pe balcon, în curte sau prin fața blocului, atunci înseamnă că are deranjamente la stomac, iar iarba ajută la digestie. Felinele au lipsă de acid folic în stomac, motiv pentru care iarba reprezintă și o sursă de vitamine pentru ele.

Cu toate acestea, este normal ca pisica să regurgiteze iarba, imediat ce o înghite, deoarece în stomacul felinei nu există suficiente enzime pentru a digera iarba, însă procesul de eliminare a ierbii constă, de fapt, în curăţarea stomacului de fire de păr, oase, paraziţi, ba chiar şi pene.

Celuloza din iarbă este motivul regurgitării, însă, iarba funcționează sub forma unei „tablete” anti-aciditate, fiind un supliment de vitamine pentru un stomac deranjat.

Pe de altă parte, pisicile se spală singure zilnic, motiv pentru care se întâmplă să înghită mici bile de blană. Potrivit cercetatorilor de la Scoala de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii California, este recomandat să îi dai pisicii tale puțină iarbă să consume, pentru ca ghemul de păr să fie eliminat cât mai repede posibil.