Hala Obor a fost închisă de Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor. Ce se va întâmpla după această decizie de ultimă oră luată în București? Aceasta este una din cele mai cunoscute piețe din Capitală, din Sectorul 2.
Hala Obor a fost închisă temporar de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), arată un anunț postat chiar la intrarea în incintă. Specialișii au demarat recent o serie de controale în toată țara pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legate din domeniu.
‘În această unitate, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dispus măsura de oprire temporară prestări servicii’, scrie pe afişul de la intrarea în spațiul comercial.
Comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus suspendarea activității pe o durată de cel mult 6 luni. În acest timp, cei care suferă sunt și operatorii economici care activau în interior. Producătorilor le-au fost retrase de la comercializare aproximativ 900 de kg de produse alimentare ce decifiențe – produse din carna și produse lactate.
Printre neregulile găsite care au dus la această situație se află:
Cele mai importante decifiențe constatate în urma controalelor realizate în cursul zilei de luni au fost indicate în piețele: Sudului, Berceni, Olteniţei, Reşiţa şi Străduinţei din Capitală, dar și în magazinele din incintele acestora.
„La începutul secolului al XIX-lea, drumul din centrul Bucureștiului spre Herăstrău se numea Ulița Herăstrăului. La sfârșitul Războiului de Independență, în 1878, a devenit Calea Dorobanți, după numele trupelor de dorobanți care făceau instrucție în această zonă.
Prima atestarea a cartierului Obor datează din secolul al XVII-lea, când se numea ”Târgul de Afară” sau ”Oborul de vite”. Despre cartierul Militari se spune că ar fi fost botezat aşa pentru că era zona de instrucţie militară, iar o vreme, acolo și-a avut sediul „Pirotehnia Armatei“.
Pantelimonul îşi are numele după Mănăstirea Sfântul Pantelimon. În limba greacă „pan“ înseamnă „tot“, iar „éléïmon “ – „milă“. Prin urmare, Pantelimon ar fi „cel milostiv“”, arată europafm.ro.