Pfizer a anunțat vestea de ultimă oră pentru toți oamenii vaccinați. Răsturnare de situație

Pfizer a anunțat vestea de ultimă oră pentru toți oamenii vaccinați. Răsturnare de situație
Pfizer a anunțat vestea de ultimă oră pentru toți oamenii vaccinați.

Pfizer a dat o veste de ultimă oră pentru toți oamenii vaccinați. În timp ce mai multe țări, printre care și România, au renunțat la restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, s-a exprimat în ce privește necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-Covid.

Pfizer a anunțat vestea de ultimă oră pentru toți oamenii vaccinați

În timp ce multe țări au ridicat deja restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, țara noastră numărându-se printre ele, Pfizer a făcut un anunț. Albert Bourla, Directorul general al companiei Pfizer, a lămurit situația în ce privește al patrulea vaccin. Potrivit spuselor sale, o a patra doză de vaccin anti-covid ar fi necesară acum, întrucât ar duce la o protecție suplimentară împotriva virusului.

Chiar și așa, directorul general al companiei îi asigură pe oameni că a treia doză de vaccin asigură o protecție suficientă împotriva decesului sau spitalizării.

„Este necesar, un al patrulea rapel chiar acum. Protecția pe care o obțineți de la a treia este suficient de bună, de fapt destul de bună pentru spitalizări și decese.

Nu este atât de bun împotriva infecțiilor, dar nu durează foarte mult. Dar doar trimitem acele date către FDA și apoi vom vedea ce vor spune și experții în afara Pfizer”, a spus Albert Bourla în cadrul emisiunii CBS „Face the Nation on Sunday”.

Ce spun studiile despre a patra doză de vaccin anti-Covid

În același interviu, directorul companiei americane a mai spus că va discuta cu reprezentanții Food and Drug Administration din SUA, despre necesitatea efectuării celei de-a patra doze de vaccin.

Albert Bourla consideră că o a patra doză ar fi esențială pe fondul răspândirii COVID-19. Însă potrivit unui studiu israelian, cea de-a patra doză a unui vaccin anti-covid nu conferă o protecție atât de mare la infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului.

La studiul acesta au participat angajații unui spital. În urma injectării cu cea de-a patra doză, ei au dobândit anticorpi la nivelul celor de după a treia doză.

„Eficacitatea redusă în prevenirea infectărilor cu Omicron uşoare sau asimptomatice şi potenţialul infecţios al cazurilor de îmbolnăvire arată urgenţa dezvoltării unui vaccin de nouă generaţie”, au spus autorii studiului.

De menționat este că Israelul oferă cea de-a patra doză încă de la finalul anului trecut. Danemarca a fost însă prima țară din Uniunea Europeană care a început imunizarea cu cea de-a patra doză de vaccin anti-Covid pentru cetățenii vulnerabili.