Petrom, anunț important pentru români. Ce s-a întâmplat cu benzina și motorina în ultimele luni

Petrom, anunț pentru români. Evoluția prețului combustibililor în ultimele luni

Petrom are un anunț foarte important pentru români. Ce trebuie să știe șoferii? Ce s-a întâmplat cu benzina și motorina în ultimele luni?

Petrom, anunț pentru români. Evoluția prețului combustibilului din ultimele luni

Vânzările de carburanți ale Petrom au scăzut cu 17% în al doilea trimestru, în contextul pandemiei de coronavirus. Din fericire, așteptările specialiștilor erau cu mult mai rele decât cifrele indicate recent. Liderul pieței de distribuției a carburanților din România a anunțat vânzări total de produse rafinate de 1.15 milioane de tone în cel de-al doilea trimestru, perioadă în care în România a fost în carantină totală din cauza crizei sanitare. Anul trecut, vânzările arătau cifra de 1.39 de milioane de tone.

De asemenea, statistica arată că ele sunt mai mici cu 4% decât în primul semestru al anului unde s-a ajuns la 1.2 milioane de tone. Primul semestru ale vânzărilor de carburanți au fost de 2.35 de milioane de tone, față de primul semestru din 2019 unde s-au vândut 2.57 de tone, deci o scădere de 8%, semestru la semestru. Scăderea totuși este mai mică decât așteptările estimate de reprezentanții companiei.  

Petrom, anunț pentru români. Evoluția prețului carburanților din ultimele luni. Cum au fost vânzările afectate de criza sanitară?
Petrom, anunț pentru români. Evoluția prețului carburanților din ultimele luni. Cum au fost vânzările afectate de criza sanitară?

„Vedem o scădere de 45% şi o scădere de 20% pentru tot anul

“Pe partea de carburanţi, în al doilea trimestru, vedem o scădere de 45% şi o scădere de 20% pentru tot anul”, spunea Christina Verchere, CEO al Petrom, la finalul lunii aprilie. După câteva trimestre consecutive în care rata de utilizare a fost constant peste 90%, acum este scăzută la 89%. Pentru a fi cu un pas înainte, Petrom a ales să rafineze mai puțin petrol decât de obicei în condițiile date, gândindu-se în prealabil la cifra vânzărilor care va avea de suferit.

Scăderi au fost consemnate în schimb pe sectorul de upstream. Producția totală hidrocarburi a Petrom a fost de 147,3 mii bep/zi, în trimestrul al doilea din 2020, față de 151,3 mii bep/zi, în perioada similară din 2019 (-2,64%).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI