Ce orar vor avea benzinăriile Petrom, OMV, Mol și Rompetrol în condițiile situației de urgență

Ce orar vor avea benzinăriile Petrom, OMV, Mol și Rompetrol în condițiile situației de urgență
A crescut prețul la benzină și motorină. Șoferii din România trebuie să știe ce se întâmplă

Din cauza coronavirusului, România se află, începând de luni, în stare de urgență. Motiv pentru care multe benzinării printre care și Petrom, OMV, Mol și Rompetrol au luat o serie de măsuri pentru a combate COVID – 2019. De precizat că acestea sunt, în continuare, aprovizionate.

Cum vor funcționa benzinăriile Petrom, OMV, Mol și Rompetrol în perioada situației de urgență

Petrom, care administrează cea mai mare reţea de staţii de distribuţie a carburanţilor din România, a luat măsuri de protecţie a clienţilor şi a personalului în contextul epidemiei de coronavirus, conform economica.net.

Compania petrolieră a instituit un perimetru de siguranţă de un metru între clienţi şi personalul de la case, a dotat toate benzinăriile cu mănuşi şi dezinfectant pentru clienţi iar în staţiile din apropierea graniţelor a pus la dispoziţie şi măşti de protecţie.

Măsuri de prevenție pentru stațiile de carburanți la Petrom

Afișe în stațiile de carburanți cu:

  •  mesaje despre distanța care trebuie respectată de clienți în timp ce stau la coadă la casă ( inclusiv o bandă adezivă pe podele pentru a indica distanța sigură)
  • mesaje despre igiena mâinilor, clienții sunt îndemnați să își spele mâinile la baie
  •  informații generale despre măsurile preventive legate de COVID C-19 și care au fost comunicate de Ministerul Sănătății
  • mesaje prin care se reamintesc angajaților / sporit măsurile de igienă luate în stațiile de carburanți,
  • mesaje care anunță că suprafețele de contact sunt dezinfectate periodic (mânerele ușilor, casele de marcat și ghișeele, zona de servire cu alimente).
pompe de benzină și motorină
Cum vor funcționa benzinăriile Petrom, OMV, Mol și Rompetrol în perioada situației de urgență.

Măsuri de prevenire a răspăndirii Covid-19 luate de KMG International (Rompetrol)

Grupul KMG International şi-a activat la începutul acestei luni planul de gestionare a situaţiilor de criză, dupa ce a implementat încă de la începutul lunii februarie o serie de măsuri preventive, pe fondul extinderii noului virus COVID-19 la nivel mondial.

Măsurile adoptate anterior, cât şi planul, vizează protejarea şi siguranţa angajaţilor, colaboratorilor şi a clienţilor săi, continuitatea activităților de profil şi reducerea la minimum a riscurilor de întrerupere a fluxurilor de producţie şi distribuţie carburanţi.

Măsuri luate de Rompetrol cu privire la răspândirea Covid-19

Din grijă pentru sănătatea şi siguranţa angajaţilor şi clienţilor, şi la nivelul benzinăriilor Rompetrol din România, s-au implementat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea şi reducerea răspândirii COVID-19.

Printre acestea se numără şi:

  • igienizarea/dezinfectarea suprafeţelor directe de contact din oră în oră,
  • curăţarea/spălarea pardoselii de cel puţin de patru ori pe zi (24 ore),
  • suplimentarea de materiale/consumabile specifice (dezinfectati, şerveţele umede, uscătoare de mâini, etc),
  • recomandarea păstrării unei distanţe între clienţi de cel puţin un metru sau servirea produselor gastro preponderent în ambalaje de unică folosinţă.

Clienții sunt rugați să respecte regulile

Clienții sunt rugați să respecte toate măsurile implementate pentru o bună funcţionare a activităţilor. În acelaşi timp, li se recomandă clienţilor Fill&Go să folosească metodele online de plată a facturilor curente, iar pentru reducerea interacţiunii în staţii să folosească opţiunea de plată şi alimentare cu carburanţi direct la pompă.

Cu unele excepții, programul marilor benzinării rămâne neschimbat în luna martie, iar aprovizionarea se va face normal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI