Pete de roșii pe haine? Ingredientele din casa ta care le vor scoate imediat

Pete de roșii pe haine? Ingredientele din casa ta care le vor scoate imediat
Cum să scapi de petele roșii de pe haine? Poți să le cureți cu câteva ingrediente simple

Nu trebuie să îți mai faci griji dacă ești neîndemânatic! Ce poți face dacă scapi mâncare sau băuturi colorate pe piesele tale vestimentare? Iată cum rezolvi imediat petele roșii de pe haine cu câteva ingrediente care se află deja în casa ta!

Truc util pentru haine: cum să scapi de petele roșii?

Dacă ești neatent sau te trezești cu pete pe piesele vestimentare preferate, nu trebuie să-ți mai faci griji. Cel mai greu de scos din țesături sunt petele roșii. Acestea sunt extrem de neplăcute și chiar dacă hainele pătate par a fi curățate, la apropiere zona respectivă prinde o culoare gălbuie.

Nu trebuie să renunți la hainele preferate, ci poți să te bucuri în continuare de ele cu ajutorul unor ingrediente pe care cu siguranță le ai prin casă. Primul pas este să îndepărtezi resturile sau surplusul de suc de roșii, bulion, etc.

Este necesar să le cureți rapid până când ele să nu ajungă să se usuce pe țesătură, iar lucrurile să devină mai greu sau imposibil de reparat. Spală tricoul sau bluza murdară cu săpun sau detergent de vase, ulterior pune pe zona afectată lămâie și sare.

Aplică mai întâi sare și freacă ușor suprafața, ulterior clătește cu apă rece. Înmoaie o dischetă demacheantă în zeamă de lămâie și freacă din nou pata. Clătește din nou articolul cu apă rece și vei vedea că ai scăpat de durerile de cap.

Cum să scoți petele de deodorant?

Ce poți să faci cu petele galbene de la deodorant? Există multe produse împotriva transpirației pe piață, iar până îl găsești pe cel care ți se potrivește este clar că îți vei mai strica unele haine. Nu trebuie să renunți la bluzele preferate, ci doar să ai tot timpul în dulap bicarbonat de sodiu.

Pune praful alb pe zona dorită care de obicei devine galbenă pe tricoul alb sau gri deschis pe tricoul negru și lasă să acționeze într-un recipient mare pe care îl umpli cu apă. Este necesar să pui mai apoi tricoul la spălat așa cum ai face-o în mod normal, iar recomandarea este să bagi mașina la o viteză mare și să spele cu apă caldă.

Nu este de ajutor dacă folosești un detergent prea puternic, pentru că astfel piesele vestimentare vor rezista cu atât mai puțin timpului. Conform unui sondaj, cel mai bun detergent este cel la capsule. Mulți români îl preferă și își fac un stoc impresionant acasă.