Ce se întâmplă dacă încălzești farfuria înainte de a pune mâncare în ea. Trucul e genial rău!

Ce se întâmplă dacă încălzești farfuria înainte de a pune mâncare în ea. Trucul e genial rău!
Ce se intampla daca incalzesti farfuria inainte de a pune mancare in ea

Atunci când te apuci de gătit, îți vin în cap tot felul de idei și trucuri geniale cu ajutorul căruia pregătești cele mai bune mâncăruri. Gospodinele din România au descoperit câteva mici secrete din bucătărie, care te vor ajuta să-i impresionezi pe cei din jurul tău. Cuburi de gheață dulci pentru petrecere, pâine reinventată și trucul cu farfuria încălzită. Iată ce presupun acestea.

Cum păstrezi gustul proaspăt al mâncării cu farfuria încălzită

Atunci când vrei să servești o masă caldă, fie că vorbim de anotimpul rece sau cel ploios, gospodinele îți recomandă să ai în vedere toate detaliile, înainte de a așeza preparatul în farfurie. Știai că temperatura veselei influențează gustul mâncării? Ei bine, gospodinele te învață un truc genial.

Tot ce trebuie să faci este să încălzești farfuria înainte de a servi preparatul fierbinte, astfel încât bucatele își vor păstra gustul savuros și proaspăt pentru mai mult timp. Este valabil și în cazul preparatelor reci, care trebuie servite pe un platou rece.

Și, pentru că tot vorbeam de diferențele de temperaturi, gospodinele spun că cel mai indicat ar fi să preparați piureul de cartofi cu lapte fierbinte. Atunci când amestecați cartofii pisați cu lapte rece de la frigider, piureul va căpăta o culoare gri, iar consistența sa va lăsa mult de dorit.

Cum marinezi carnea de vită pentru friptură

Un alt truc genial din bucătărie este să separați albușul de gălbenuș cu ajutorul unei sticluțe de plastic, în loc să vă chinuiți cu două boluri separate.

Când vine vorba despre prepararea cuburilor de gheață, persoanele care se pregătesc de o petrecere sau un eveniment pot opta pentru cuburi de gheață speciale, în care vor pune frunze de mentă, afine, bucăți de banane sau merișoare.

Un alt truc ideal pentru bucătărie se referă la prepararea fripturii de vită. Secretul pentru ca preparatul să fie fraged și gustos este să marinați carnea de vită în maioneză, înainte de a o pune pe foc.

Cum salvezi pâinea veche

Cu siguranță te-ai confruntat, nu doar o dată, cu situația în care pâinea din dulap mai era valabilă doar câteva zile până la data de expirare. Gospodinele au găsit metoda perfectă de a o găti, înainte să se strice.

Uită de sendvișuri. Unul dintre trucurile geniale care te salveză este să prepari pâine cu cașcaval, perfectă pentru o gustare de nota 10. Tot ce trebuie să faci este să crestezi pâinea de mai multe ori, să o umpli cu cașcaval și verdețuri, după care o vei pune la cuptor pentru jumătate de oră. Rezultatul va fi unul absolut delicios.