Trucurile simple din bucătărie care îți vor schimba viața. Așa trebuie să procedezi, de fapt

Trucurile simple din bucătărie care îți vor schimba viața. Așa trebuie să procedezi, de fapt

Când vine vorba despre treburile casnice, fiecare gospodină și-ar dori probabil să știe cât mai multe trucuri care să-i ușureze activitatea, pentru a face cât mai multe într-un timp cât mai mic. Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit pentru tine top 10 trucuri simple și eficiente în bucătărie, care îți vor fi de un real ajutor atunci ai multe de făcut, iar timpul nu este în avantajul tau. Descoperă-le în continuare.

Trucuri simple și eficiente în bucătărie

Bucătăria este unul dintre locurile din casă în care petrecem destul de mult timp, gătind micul dejun, prânzul și cina și servind delicioasele preparate. Tot aici obișnuim să ne servim cafeaua și să luăm o gustare, dar și să împărtășim momente unice cu cei pe care-i iubim.

Întrucât iubim acest spațiu, mai mic sau mai mare, și vrem să ne creăm amintiri plăcute în bucătărie, este important ca el să fie curat și ordonat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta:

1. Taie fructele și legumele duminică după-amiaza

Pentru a-ți simplifica sarcinile din timpul săptămânii, care este de multe ori destul de aglomerată, taie și congelează ingredientele care îți vor servi în prepararea salatelor pe care le iubești atât de mult.

2. Nu încălzi cafeaua rămasă 

Încălzirea cafelei rămase nu este un lucru benefic, întrucât se arde și i se schimbă aroma. În schimb, puteți adăuga un cub de gheață în ea, ceea ce o va face mai rece și relaxantă.

3. Spală în timp ce gătești

Spală tigăile folosite anterior în timp ce gătești alte mâncăruri. De asemenea, sarcinile pot fi împărțite la întreaga familie.

4. Nu irosi mâncarea

Oasele rămase de la carne și tulpinele legumelor și fructelor pot fi folosite pentru a face bulion sau pot fi date la păsări și animale.

5. Elimină mirosurile neplăcute

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute de pe vase nu este necesar să le speli iar și iar ori cu soluții chimice puternice. Ce trebuie să faci, în schimb, este să adaugi în ele biluțe mici de ziar, după care să le speli normal, o singură dată.

Citește și: 7 trucuri geniale cu sare pentru casa ta de care habar nu aveai. Totul va străluci

Te vor ajuta să termini crățenia mai repde

6. Scapă de grăsimea de pe vase

Toarnă apă în tigaie și pune-o pe foc pentru câteva minute. Vei observa cum grăsimea se va scurge singură și fără efort.

7. Pregătește-te pentru vizite

Dacă prietenilor tăi le place pasta de avocado, înfășoară fructele într-un ziar și păstrează-le câteva zile. Vor fi perfecte pentru a face un guacamole bun când vor veni musafirii.

8. Congelează în porții mici

Acest truc este extrem de util deoarece atunci vrei să gătești ceva poți decongela doar porția pe care urmează să o consumi, fără complicații.

9. Evită să te arzi

Înainte de a manipula anumite alimente, unge-ți mâinile. Ulterior, spală-le cu apă și săpun.

10. Ascute cuțitele 

Dacă nu ai un ascuțitor special de cuțite, folosește folie de aluminiu în acest scop. Poți utiliza, de asemenea, și un foarfece.