16 mart. 2022 | 14:46

Peste 1.400 de intervenții ale pompierilor la incendiile de vegetație, doar în luna martie. Semnalul de alarmă tras de IGSU

News
Peste 1.400 de intervenții ale pompierilor la incendiile de vegetație, doar în luna martie. Semnalul de alarmă tras de IGSU
Cât de periculoase sunt incendiile de vegetație

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență trage un semnal de alarmă, avertizând românii să nu mai dea foc vegetației, în special celei uscate. Doar în luna martie, pompierii au intervenit la peste 1.400 de astfel de cazuri.

Cât de periculoase sunt incendiile de vegetație

Incendiile de vegetație se extind extrem de repede pe o suprafață foarte mare, iar de cele mai multe ori, vântul joacă un rol important, însă negativ, în această situație. Situația este cu atât mai gravă dacă în zonă se află locuințe, lucru care pune în pericol viața oamenilor. Pompierii au intervenit de peste 1.400 de ori doar în luna martie la asemenea cazuri, fiind distruse circa 5.000 de hectare de teren.

„Cât de periculoase pot fi incendiile de vegetație?

„Maramureș: O femeie de 70 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe tot corpul, după ce a fost surprinsă de un incendiu de vegetaţie”
„Mureș: Aproape 30 de mașini arse la un centru de dezmembrări, în urma unui incendiu de vegetație”
„Arad: Biserică veche de trei secole, mistuită de flăcări, după ce s-a dat foc vegetaţiei uscate”

Acestea sunt doar câteva dintre știrile care au circulat în ultimele zile, în spațiul online. Din nefericire, toate au la bază întâmplări reale. Dacă oameni ar înțelege să nu dea foc vegetației, nu s-ar ajunge să se distrugă bunuri sau vieți. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a face față! Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor arzânde se află locuințe sau alte construcții. În astfel de cazuri, fiecare secundă face diferența!”, a fost mesajul transmis de IGSU pe pagina de Facebook.

Femeie de 70 de ani, transportată de urgență la spital cu arsuri pe tot corpul

Este vorba despre incendiul de vegetație precizat și de cei de la IGSU în postarea lor. Acesta a avut loc în Maramureș, zona Lazu Baciului. Aici, o femeie de 70 de ani a ajuns în stare critică la spital, cu arsuri pe tot corpul, după ce a fost surprinsă de un incendiu puternic de vegetație.

Femeia se afla într-o stare extrem de gravă, fiind preluată de un elicopter SMURD pentru a fi dusă cât mai repede către o unitate medicală. Un alt incendiu puternic a avut loc și în comuna Șoimărești, județul Neamț. Din nefericire, flăcările s-au extins până la o casă din apropiere.

Toți cei din locuință au reușit să iasă la timp și au scăpat nevătămați. O femeie a suferit un atac de panică, primind ajutor medical la fața locului. Cu toate acestea, locuința familiei a fost distrusă în totalitate.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro