Descoperirea macabră făcută de pompieri, după ce au stins un incendiu de vegetația uscată. „Cineva trebuie să ia măsuri”

Descoperirea macabră făcută de pompieri, după ce au stins un incendiu de vegetația uscată. „Cineva trebuie să ia măsuri”
Trupul fără viață a unei femei, descoperit în urma unui incendiu de vegetație uscată

Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările unui incendiu de vegetație care a izbucnit pe dealurile dintre comuna Beceni și Mărfăritești. Alături de ei au fost și localnicii, care le-au dat o mână de ajutor salvatorilor. Din păcate, incendiul a fost devastator pentru o femeie.

Pompierii au descoperit cadavrul unei femei

Pompierii au descoperit trupul fără viață a unei femeie, în vârstă de 73 de ani, la scurt timp după ce a dat foc uscăturilor adunate din gospodărie. Vecinii spun că bătrâna obișnuia să-și curețe gospodăria prin incendiere, în prag de primăvară. Femeia a ars de vie, după ce a dat foc vegetației uscate pe care o adunase.

Cel mai probabil, bătrâna a leșinat din cauza fumului toxic inhalat, apoi a leșinat. Vegetația fiind uscată, flăcările s-au extins rapid, iar bătrâna de 73 de ani nu s-a mai putut salva. Cadavrul ei a fost descoperit de către angajații ocolului silvic din Măgăritești.

„În prima fază a incendiului am fost sesizaţi să intervenim pentru lichidarea focului care ameninţa să se extindă, un alt focar fiind în desfăsurare între Mărgăriteşti şi Beceni, pe 60 de hectare. Pănă la urma nu a mai fost nevoie să acţionăm, întrucât reprezentanţii ocolului silvic din Mărgăriteşti au reuşit să stingă focul”, a declarat Vlăduţ Pârvu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Oamenii legii au deschis un dosar penal după ce s-a descoperit cadavrul în zona incendiată. Flăcările din zonă s-au extins pe o suprafață de peste 400 de hectare. Vegetația a fost uscată, iar rafalele de vânt întețite au făcut situația mai dificilă pentru pompieri și localnicii veniți să ajute.

Bărbat din Olt, mort în incendiu

În cursul zilei de duminică, 13 februarie 2022, pompierii Gărzii Osica de Sus din cadrul ISU Olt au intervenit în comuna Dobrun, acolo unde o casă a fost cuprinsă de flăcări. Cei care au dat alarma au fost vecinii, care au sunat la 112.

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de câteva ore. Din păcate, un bătrân și-a pierdut viața în incendiul devastator. Acesta avea 81 de ani și a fost găsit cu arsuri pe toată suprafața corpului.

„La sosirea pompierilor, locuinţa ardea generalizat, iar în momentul pătrunderii în interior, bărbatul, în vârstă de 81 de ani, a fost găsit decedat, cu arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului. Intervenţia a durat aproximativ două ore şi jumătate, locuinţa fiind distrusă în totalitate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un reşou lăsat în funcţiune, nesupravegheat“, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Pompierii ne reamintesc să nu lăsam aparate electrice lăsate sub tensiune sau lumânări aprinse lăsate nesupravegheate.