Pericolul major din fermele de pui. Ar putea declanşa o nouă pandemie mondială

Pericolul major din fermele de pui. Ar putea declanşa o nouă pandemie mondială
Pericol la fermele de pui. Specialiștii vin cu detalii teribile

Pericol la fermele de pui. Următoarea pandemie ar putea izbucni în aceste fabrici. Specialiștii vin cu detalii deloc bune despre cel puțin 8 tipuri de gripă aviară gravă.

Pericol la fermele de pui: ar putea declanța o nouă pandemie

Cel puțin opt tipuri de gripă aviară circulă în jurul fermelor de pui din lume. Toate pot ucide oameni și ar putea fi chiar mai rele decât COVID-19. Un număr de 101.000 de pui de la o fermă gigantică lângă orașul Astrahan din sudul Rusiei au murit.

Animalele au început să se stingă sub privirile celor care le îngrijeau și care vedeau neputincioși toate acestea. Testele efectuate de centrul de cercetare de stat au arătat că circulă o tulpină nouă aviară letală cunoscută sub numele de H5N8.

Scenele menționate au avut loc în decembrie anul trecut, iar la câteva zile după alte 900.000 de păsări de la fabrica Vladimirskaya au fost sacrificate imediat pentru a opri o eventuală pandemie, conform publicației britanice The Guardian.

„Este necesară o supraveghere”

Conform jurnaliștilor britanici, gripa aviară este cealaltă pandemie a lumii în curs de desfășurare, iar H5N8 este o tulpină care a ucis mii de pui, rațe și curcani în aproape 50 de țări, inclusiv în Marea Britanie.

După incidentul din Astrahan au fost testați 150 de angajați de la fermă, ulterior s-a descoperit că cinci femei și doi bărbați aveau boala, dar forme ușoare. Organizația Mondială a Sănătății a fost alertată, dar i s-a acordat acestui eveniment mai puțină atenție din cauza celor în evoluție în contextul crizei sanitare COVID-19.

Anna Popova, consilier șef consumator al Federației Ruse, a venit atunci pe micile ecrane pentru a avertiza „cu un grad de probabilitatea” că transmiterea de la om la om a H5N8 să evolueze în curând și că lucrările trebuie să înceapă pentru dezvoltarea unui vaccin.

„Vedem o explozie fără precedent în focarele de noi virusuri ale gripei aviare”, a declarat Dr. Michael Greger. „Probabilitatea răspândirii de la om la om este scăzută [dar] este necesară o supraveghere geografică mai largă în zonele afectate din China și în zonele din apropiere pentru a înțelege mai bine riscul și recenta creștere a efectelor asupra oamenilor”, a declarat un reprezentant OMS din zona Pacificului.

„Infiltrarea gripei în animale și păsări de curte industriale este atât de completă încât aceste ferme acționează acum ca propriile lor rezervoare de boală”, spune el. „Sunt sursa lor”, a mai spus Rob Wallace, un virolog american care susține că noile tulpini de gripă se adaptează la producția industrială de păsări de curte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI