Angela Merkel a făcut anunțul oficial. Ce se va întâmpla în Germania, mii de români trebuie să afle

Angela Merkel a făcut anunțul oficial. Ce se va întâmpla în Germania, mii de români trebuie să afle
Angela Merkel a prelungit lockdownul in Germania pana pe 14 februarie

Angela Merkel a făcut anunțul oficial. Ce se va întâmpla în Germania, mii de români trebuie să afle. Veștile nu sunt deloc bune în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Câți morți de covid a înregistrat Germania în ultimele 24 de ore, citiți în rândurile de mai jos.

Angela Merkel a făcut anunțul oficial. Ce se întâmplă în Germania în privința pandemiei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut anunțul oficial. Ce se va întâmpla în Germania, mii de români trebuie să afle.

Astfel, Germania a extins lockdown-ul național până pe data de 14 februarie, cu noi reguli care impun obligativitatea purtării măștilor de protecție în magazine, precum și în transportul public, scrie profit.ro.

Noi restricții anunțate în Germania

Angela Merkel și șefii din 16 landuri federale, în cadrul unui summit virtual, s-au arătat de acord să continue impunerea restricțiilor privind adunările și închiderea grădinițelor, școlilor, restaurantelor, precum și a magazinelor neesențiale până la mijlocul lunii viitoare, respectiv până 14 februarie.

De asemenea, o nouă regulă va interzice cetățenilor să poarte măști confecționate acasă sau eșarfe în magazine sau în trenuri și autobuze, impunând doar folosirea „măștilor clinice„.

Ce măști sunt obligați nemții să poarte

În plus, landul german din sud Bavaria și Austria au introdus de săptămâna aceasta reguli de purtare a măștilor FFP2, chiar dacă mai mulți virusologi avertizează că măștile respiratorii trebuie montate profesional pentru a garanta o protecție cât mai eficientă.

Nu în ultimul rând, Angela Merkel și liderii landurilor au fost de acord să urmărească reducerea contactelor în transportul public, fără o stopare completă a traficului de autobuze și metrou din interiorul orașului, așa cum se discutase anterior.

1000 de decese în ultimele 24 de ore, în Germania

Germania a înregistrat aproape 1.000 de decese din cauza virusului ucigaș în ultimele 24 de ore, precum  și 11.369 de noi infecții cu coronavirus-19. De asemenea, de la începutul pandemiei de coronavirus-19, Germania a raportat nu mai puțin de 2.052.028 de infectăriări și 47.622 de moți cauzate de virusul ucigaș.

Între timp, în România, totul să pară să meargă bine, numărul zilnice de infectări fiind în scădere. De asemena, autoritățile din România sunt mulțumite de cum decurge campania de vaccinare națională și cred că în vară pandemia va fi istorie.

În România, campania de vaccinare merge strună

Am vizitat astăzi cel mai mare centru de vaccinare, amenajat în București, la Romexpo, unde vor putea fi administrate până la 4.000 de doze pe zi. Sunt bucuros că foarte multă lume dorește să se vaccineze, este o schimbare de atitudine pe care o salut. În săptămânile și lunile următoare, vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin, iar tot mai mulți români vor beneficia efectiv de campania de imunizare.

Însă atrag din nou atenția: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil doar dacă respectăm restricțiile și dacă 60-70% din populație este vaccinată”, a scris Klaus Iohannis pe pagina lui oficială de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI