Tratamentul neașteptat care va fi folosit de luni în Germania. Prima țară din UE care a luat decizia asta

Germania experimentează noul medicament minune

Fostul președinte american Donald Trump a fost infectat cu coronavirus în octombrie 2020. Trump a susținut că a încercat anticorpi experimentali, care ar fi funcționat ca un remediu magic împotriva virusului. În timp ce lumea își batea joc de afirmațiile sale, unii au crezut că ar putea fi posibil. Acum, Germania a devenit prima țară a Uniunii Europene care a comandat aceleași medicamente.

Germania experimentează noul medicament minune

Astfel că, Germania, prin vocea Ministrului Sănătății, că a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro. la momentul administrării lui Trump nu se știa cine este producătorul acestor medicamente.

Trump a primit tratamentul experimental cu anticorpi, ulterior fiind dezvoltat de o firmă americană Regeneron. Medicamentul avea să fie cunoscut sub numele de REGN-COV2.

Nici în cazul Germaniei  nu s-a știut, dar ministerul german al sănătății a confirmat că aceste medicamente sunt aceleași care i-au fost date lui Trump în octombrie. Spahn a susținut că aceste medicamente pot ajuta la evitarea oricărei progresii grave a virusului la pacienții cu risc ridicat sau vulnerabili.

„Lucrează ca o vaccinare pasivă. Administrarea acestor anticorpi în stadii incipiente poate ajuta pacienții cu risc crescut să evite o progresie mai gravă”, a declarat Spahn.

Trump alegea să ia acest tratament chiar înainte ca acesta să fie aprobat de autoritățile de reglementare din America.

Cu toate acestea, Trump a fost foarte mulțumit de medicament și a susținut că este un remediu magic împotriva coronavirusului care a făcut „o treabă fantastică”.

”Medicamentul minune, un cocktail format din doi anticorpi”

Acest tratament, cumpărat și de Germania, este considerat a fi un cocktail de doi anticorpi. Specialiștii spun că sunt preparați în laboratoare și conțin proteine de combatere a infecțiilor. Cockteilul a fost dezvoltat pentru a se lega de celula noului coronavirus care invadează celulele umane.

Anticorpii se atașează de diferite părți ale proteinei spike ale virusului. Specialiștii spun că prin acest mecanism îi distorsionează structura celulei.

Germania a cumpărat medicamentul după demararea unei acțiuni de vaccinare în masă pentru Pfizer-BioNTech și AstraZeneca.

Cu toate acestea, după ce Pfizer-BioNTech a declarat o posibilă întârziere în livrarea flacoanelor de vaccin, mai multe guverne europene s-au uitat între timp la alți producători de medicamente ce pot combate virusul.

Odată cu achiziția, Germania va deveni prima țară din Uniunea Europeană care va utiliza același tratament experimental cu anticorpi.

Demersul făcut de Germana vine într-un moment de frustrare din ce în ce mai mare în UE în legătură cu lansarea mai lentă decât era de așteptat a vaccinurilor produse de Pfizer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI