Percheziții la ferma lui Nuțu Cămătaru. Polițiștii căutau un cal, dar au găsit canguri, cămile, maimuțe și păsări răpitoare

de: Ștefan R. Apostol
19 09. 2024

Unul din cei mai cunoscuți interlopi ai ultimilor ani, Nuțu Cămătaru, se pare că are iar probleme cu legea. Conform autorităților, sunt în curs percheziții la ferma lui Nuțu Cămătaru, polițiștii fiind în căutarea unui cal, dar au găsit canguri, cămile, maimuțe și păsări răpitoare.

Poliția anunță percheziții la ferma lui Nuțu Cămătaru

În cursul acestei zile, conform unei informări venite din partea Poliției Române, s-a decis o nouă descindere pe proprietatea celebrului interlop Nuțu Cămătaru.

Din primele date, se pare că aceste noi percheziții la ferma lui Nuțu Cămătaru, vizau căutarea unui cal de rasă, care ar fi fost furat de interlop de unul din rivalii săi.

„Au căutat un cal, nu s-a găsit niciun cal pierdut la noi. Au venit cu mascații să găsească un cal. Au venit și reprezentații de la Garda de Mediu.

Au văzut că animalele erau bine îngrijite. Din păcate pentru ei, au plecat doar cu un erete, o pasăre răpitoare, pe care am salvat-o”, a declarat un reprezentant al fermei lui Nuțu Cămătaru, conform Adevărul.

Polițiștii căutau un cal, dar au găsit canguri, cămile, maimuțe și păsări răpitoare

Se pare că în urma perchezițiilor nu a fost găsit acest animal, în schimb în ferma acestuia au fost găsite alte animale, precum canguri, cămile, maimuțe și păsări răpitoare.

Nu este prima oară când reprezentații poliției și cei ai Gărzii de Mediu fac descinderi la ferma lui Nuțu Cămătaru. Și în cazul perchezițiilor de azi, 19 septembrie, se verifică legalitatea deținerii animalelor.

Ioan Balin și pasiunea pentru animale sălbatice

Nuțu Cămătaru, pe numele său real Ioan Balint, este cunoscut pentru pasiunea sa de a avea animale sălbatice. Anii trecuți, tot în urma unor reclamații, Garda de Mediu descoprea o adevărată grădină zoologică, improvizată de altfel, unde interlopul avea urși, lei, cerbi carpatini, câini de rasă.

Pe lângă asta, aveau să fie descoperiți și un număr importrant de cai de rasă, unii dintre ei pursânge olandezi. Ultimele percheziții aveau loc în 2019, după ce una din maimuțele aflate în spațiile improvizate avea să scape, punând pe jar autoritățile la acel moment.

Tot atunci, după ce aveau să prindă animalul, restul de maimuțe aveau să fie transferate către Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Deși era amendat, și i se impunea închiderea stabilimentului, se pare că interlopul nun a ținut cont de acest aspect, continuând să țină spațiul activ.

Rămâne să vedem care vor fi amenzile stabilite astăzi, în urma perchezițiilor, și ce se va întâmpla cu toate animalele descoperite în ograda lui Nuțu Cămătaru.