Războaiele sângeroase dintre interlopi. Ce i-a făcut Nuțu Cămătaru unui dușman de moarte

Războaiele sângeroase dintre interlopi. Ce i-a făcut Nuțu Cămătaru unui dușman de moarte

Moartea tragică a lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu, aduce în prim plan o lume pe care oamenii de rând o cunosc doar din filme. În urmă cu 20-30 de ani, astfel de astfel de războaie sângeroase, în București, erau la ordinea zilei. Un astfel de exemplu este tentativa de asasinare a lui Nuțu Cămătaru.

Războaie sângeroase între interlopi. Ce i-a făcut Nuțu Cămătaru dușmanului său de moarte

Tentativa de asasinare a lui Nuțu Cămătaru a avut loc la începutul anului 2002, chiar în ziua cînd temutul interlop își sărbătorea ziua de naștere pe domeniul pe care-l deține în cartierul Ferentari. Aceasta a dat startul unui război sângeros între interlopi, culminat cu moartea unei femei.

În toiul petrecerii, Nuțu Cămătaru a fost anunțat de unul dintre oamenii lui că a văzut mișcări suspecte în curte. Nuțu și-a luat câțiva oameni și a plecat în recunoaștere. Câteva minute mai târziu, Nuțu Cămătaru a prins doi cetățeni din Moldova care încercau să-i pună grenade sub mașină.

Nuțu Cămătaru a fost la un pas să fie asasinat
Nuțu Cămătaru a fost la un pas să fie asasinat

Nuțu i-a plătit pe asasini

Nuțu a vorbit frumos cu aceștia, le-a promis 5000 de dolari de fiacare și că nimeni nu se va atinge de ei, numai să îi spună cine i-a trimis. Astfel a aflat că cel care îl voia mort era un personaj pe nume Scali, cândva om de încredere de-al lui și care atunci activa într-o grupare rivală.

Cămătaru le-a spus mai spus moldovenilor să-l sune pe Scali și să-i spună că au rezolvat treaba și că îl așteaptă la benzinăria din dreptul cimitirului Bellu pentru a fi plătiți. Despre ce a urmat există două variante, una a lui Nuțu spusă procurorilor și una a martorilor. Prima ar fi că Scali a ajuns la punctul de întâlnire, l-a văzut pe Nuțu și a fugit.

Nuțu l-a capturat pe Scali

A doua, cea a martorilor, este aceea că Nuțu l-ar fi capturat pe Scali și l-a dus la ferma lui din Ferentari. Scali ar fi fost bătut crunt. La un moment dat, oamenii lui Nuțu ar fi adus-o de acasă pe soția lui Scali, căruia Nuțu îi pusese gând rău de mai mult timp. Aceasta ar fi fost violată sub ochii soțului ei.

Câteva săptămâni mai tărziu, femeia s-a aruncat de la geamul apartamentului în care locuia și a murit. Polițiștii au suspectat că aceasta a fost aruncată.

Grenadele abandonate lângă Gara de Nord

Cele 10 grenade anti-tanc și 12 case de detonare au fost abandonate în zona Gării de Nord, acolo unde au fost găsite de un trecător și predate poliției.

Scali a supraviețuit, iar după aceste episoade a încercat să îl asasineze pe Fluturică, un apropiat al lui Nuțu. Scali l-a așteptat pe Fluturică pe o stradă din București și a descărcat 10 cartușe în jeepul pe care acesta îl conducea. Fluturică a scăpat, miraculos, fără nici o rană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI