Pensii 2021. Propunere șocantă de la Guvern. Vești proaste pentru milioane de pensionari

Pensii 2021. Propunere șocantă de la Guvern. Vești proaste pentru milioane de pensionari
Pensii 2021. Propunere șocantă de la Guvern. Vești proaste pentru milioane de pensionari

Pensii 2021. O propunere șocantă vine de la Guvern. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile lor, citiți în articolul de mai jos.

Vești proaste. Milioane de pensionari vor ajunge în pragul sărăciei

Pensii 2021. Guvernul vine cu o propunere șocantă în ceea ce privește pensiile, astfel că sunt vești proaste pentru milioane de pensionari.

Este lovitură grea pentru pensionarii care încasează pensii de 1.000 de lei. O nouă propunere făcută de Guvern i-ar putea aduce pe pensionarii din această categorie în pragul sărăciei. Asta ar fi umilința maximă.

Se anunță vremuri tot mai grele pentru pensionari

Preda Nedelcu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), anunță vrmuri grele pentru românii care au pensia de 1.000 de lei.

Preda Nedelcu spune că propunerea Executivului de indexare a pensiilor cu 3% reprezintă o umilire pentru milioane de pensionari români. În plus, în cazul celor care încasează o pensie de 1.000 de lei, această indexare reprezintă o ”jignire” și totodată o umilire care nu s-a mai făcu până acum.

Pensionarii amenință cu proteste

Am decis să atragem atenţia Guvernului în acest mod, ieşind în stradă, pentru a cere încă o dată, în mod foarte clar, să fie majorate pensiile aşa cum prevăd legile astăzi în vigoare. Am cerut şi cerem în continuare ca valoarea punctului de pensie să se majoreze cu 40%, respectiv anul acesta să ne dea diferenţa de 26% pentru a completa ceea ce s-a acordat anul trecut. Sunt milioane de pensionari care au pensii mici, până în 1.000 de lei.

Suntem în dezacord cu Ministerul Muncii, cu Guvernul, care a sugerat la un moment dat să indexeze pensiile cu 3%. Nu putem accepta. Asta ar însemna o jignire, o umilire a milioanelor de pensionari din ţara asta. Noi ne-am adresat guvernanţilor, reamintindu-le că sunt fiii şi nepoţii pensionarilor, şi le-am cerut să nu îi umilească pe pensionari, să le acorde drepturile legale care au fost stabilite prin lege”, a afirmat Preda Nedelcu, pentru Agerpres.

Contribuția angajaților nu ajunge la buget

În plus, președintele FNPR a mai subliniat faptul că o parte dintre contribuţiile angajaţilor, care ar trebui inițial să ajungă la bugetul de asigurări sociale, nu ajung acolo. A fost trimisă o scrisoare către ministrul Muncii, Raluca Turcan, în care se spune foarte clar punctul de vedere al FNPR cu privire la situația milioanelor de români.

De asemenea, banii care urmau să fie încasați de ANAF, potrivit președintelui FNRP, nu au ajuns acolo.

S-a transmis o scrisoare Ralucăi Turcan, ministrul Muncii

Era bine, dacă n-am fi fost forţaţi de atitudinea Guvernului, să nu ieşim în stradă. Suntem oameni în vârstă, sunt pensionari care suportă cu greu deplasarea în stradă şi totuşi o fac, pentru că nu suntem mulţumiţi de felul cum suntem trataţi.

Am transmis o scrisoare deschisă pentru ministrul Muncii, în care explicăm în detaliu punctele noastre de vedere în legătură cu ceea ce se întâmplă azi cu pensionarii şi cu punctul de vedere al Guvernului, că nu sunt resurse financiare pentru a acorda majorările pe care noi le solicităm.

Câți bani nu au mai ajuns la buget

Noi am folosit date din execuţia de cont a bugetului de asigurări sociale, de la Casa de Pensii, din care rezultă o sursă de majorare: 10 miliarde de lei din contribuţiile plătite de angajaţi nu au fost virate în contul bugetului de asigurări sociale.

ANAF-ul nu a încasat aceste sume, ci, dimpotrivă, pe unii i-a scutit să plătească datoriile pe care le aveau faţă de bugetul de asigurări sociale”, a menţionat Preda Nedelcu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI