Pensii 2020. Când se primesc pensiile în luna septembrie. Anunțul oficial

Pensii 2020. Când se primesc pensiile în luna septembrie. Anunțul oficial
Pensii 2020. Când se primesc pensiile în luna septembrie. Anunțul oficial

Un comunicat de presă în care este prezentată data la care vor fi livrate pensiile românilor în luna septembrie a fost trimis de către Casa Națională de Pensii. Potrivit acestuia, operațiunile referitoare la achitarea drepturilor de pensie pentru luna septembrie au fost încheiate.

Când se primesc pensiile în luna septembrie

Potrivit acestui comunicat, toate documentele de plată/informare a plății pensiei au fost expediate către Compania Națională Poșta Română SA și toate celelalte operațiuni care implică plata pensiilor și a celorlalte drepturi de asigurări sociale în luna septembrie 2020 au fost finalizate.

Calendarul plăților pe luna septembrie

În intervalul 1 – 15 septembrie, pensionarii vor primi pensiile la domiciliu prin intermediul Poștei Române. Cei care nu sunt găsiți acasă pot ridica pensia la ghișeele poștale, în 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Tot prin intermediul Poștei Române, pensionarii care au de primit pensii restante vor primi banii la domiciliu în intervalul 11 – 15 septembrie. Pe data de 14 septembrie vor primi pensia cei care au ales să primească banii pe card.

Documentul de informare (talonul mov) va fi transmis la domiciliul beneficiarilor între 1 – 15 ale lunii.

Pensii majorate de la 1 septembrie

La finalul comunicatului, sunt reamintite majorările care vor avea loc de la data de 1 septembrie. Astfel, de la 1 septembrie, valoarea punctului de pensie va crește la 1.442 de lei, indemnizația socială pentru pensionari va crește la 800 de lei iar indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate de gradul I va crește la 1.145 de lei.

Ce anunță Violeta Alexandru

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a venit cu o veste excelentă pentru pensionarii români. Într-un mesaj postat pe pagina personală de socializare, Violeta Alexandru a anunțat că expediția pachetelor  cu taloane de pensii pentru luna septembrie  a fost finalizată.

“Gata suntem!

S-a finalizat expediția pachetelor cu taloane pensii pentru septembrie și cu documentațiile de plată aferente.

Pentru toată țara (provincie + sectoare București)”, a scris Ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru
Pensii 2020. Când se primesc pensiile în luna septembrie. Anunțul oficial