21 aug. 2020 | 13:49

De ce a fost amendată Poșta Română cu 35.000 de lei. S-a aflat motivul

Știri generale
De ce a fost amendată Poșta Română cu 35.000 de lei. S-a aflat motivul
De ce a fost amendată Poșta Română cu 35.000 de lei. S-a aflat motivul

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii a amendat Poșta Română, principalul operator de servicii poştale la nivel naţional, cu suma de 35.000 de lei, după ce a constatat că aceasta nu respectă nici măcar cerințele minime de calitate.

Poșta Română, amendată cu 35.000 de lei

Poșta Română, controlată în proporţie de 93,52% de statul român, a fost sancționată de Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii cu 35.000 de lei din cauza faptului că a încălacat mai multe cerințe de calitate.

„În cadrul unei acţiuni de control desfăşurate la CNPR, am verificat respectarea de către companie a obiectivelor de calitate pentru anul 2019, prevăzute în legislaţia din domeniul serviciului poştal universal.

Pentru că CNPR nu a îndeplinit cerinţele minime de calitate impuse de reglementările în vigoare, neasigurând livrarea la timp a trimiterilor interne de corespondenţă prioritară, am aplicat o amendă în cuantum total de 35.000 lei“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM, potrivit impact.ro.

Poșta Română avea obligația de a respecta o serie de cerinţele minime de calitate impuse de ANCOM, printre cere:

– livrarea trimiterilor interne de corespondenţă prioritară în cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii, în procent de minim 85%;

– livrarea trimiterilor interne de corespondenţă prioritară în cel mult patru zile lucrătoare de la data depunerii, în procent de minim 97%.

Clienții români au fost afectați

Acesta nu este, însă, primul episod în care operatorul de servicii poștale este amendat. Recent, Poșta Română a fost sancționată deoarece condifențialitatea unor clienți ar fi fost compromisă.

Poșta Română a fost sancționată, după ce a compromis confidențialitatea datelor clenților săi

Poșta Română a fost sancționată, după ce a compromis confidențialitatea datelor clenților săi

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Poșta Română cu 2.000 de euro pentru că nu ar fi luat măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru a preveni accesul neautorizat la datele cu caracter personal (adrese de e-mail și numere de telefon) pe adresa https://awb.posta-romana.ro, fapt ce ar fi condus la compromiterea confidențialității datelor personale a 81 de indivizi.

„Autoritatea a efectuat investigația ca urmare a primirii din partea operatorului a unei notificări de încălcare a securității datelor, conform dispozițiilor articolului 33 din RGPD“, potrivit instituției.

Poșta Română are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități, având, în 2019, afaceri de peste 1 miliard de lei.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro