Pensie de 3.000 de lei în fiecare lună. Cum poți avea această pensie, condiția e simplă

Cum poti sa te bucuri de o pensie frumoasa la batranete

Cum poți avea o pensie de 3000 de lei pe lună și care este condiția principală vezi în articolul de mai jos. Dacă îți dorești să ai măcar o pensie de 3.000 de lei, în afară de cea de la stat, iată de când ar trebui să pui bani deoparte.

Cât trebuie să economisești ca să ai o pensie de 3000 de lei

Pentru că pensia de la stat nu este una care să aducă mari satisfacții, românii care se gândesc la bătrânețe ar trebui să țină cont de un scenariu care implică o economisire timpurie.

Viitorul ar putea părea mult mai roz dacă alegi o pensie privată facultativă, care oferă oportunitatea de a strânge bani într-un cont, de care să te bucuri la momentul pensionării.

Pensia facultativă îți poate face bătrânețea frumoasă

În plus, există o mulțime de pachete disponibile, în funcție de banca la care apelezi să faci acest pas, însă important este principiul prin care poți să ai o pensie de 3.000 de lei lunar.

Astfel, dacă reușești ca în perioada în care ești angajat să pui bani deoparte, ai putea să te bucuri de ei la bătrânețe. În acest mod nu mai este nevoie să te bazezi pe ajutorul de la stat și vei aștepta bucuros ziua pensionării. Tot ceea ce trebuie să faci este să economisești lunar o sumă importantă de bani.

Cât trebuie să economisești dacă mai ai 30 de ani până la pensie

Un calcul realizat de ziare.com relevă că pentru a te putea bucura de o pensie de 3.000 de lei la bătrânețe trebuie să ții cont de câți ani mai ai până la vârsta de 65 de ani, atunci când se presupune că o să ieși la pensie.

De asemenea, dacă mai ai aproximativ 30 de ani în față până la acel moment, trebuie să pui deoparte circa 480 de lei pe lună.

Cât trebuie să pui de-o parte dacă mai ai 25 de ani până la pensionare

În cazul în care mai ai doar 25 de ani până la pensionare, trebuie să te pregătești să economisești aproximativ de 650 de lei lunar. Totodată, dacă te despart de vârsta pensionării numai 20 de ani, ai nevoie de aproximativ 870 de lei pe lună pentru a ajunge la o pensie de 3.000 de lei, la 65 de ani.

O situație asemănătoare se întâmplă și atunci când mai ai 15 ani până la pensionare. De această dată însă, cotizația se mărește substanțial, ajungând la suma de 1.250 de lei pe lună. Astfel, avantajați sunt tinerii, care ar putea avea chiar și 40 de ani până la vârsta pensionării. Efortul lunar financiar ar fi de numai 300 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI