Cum faci să nu te bazezi doar pe banii din pensia de la stat. Metoda prin care poți duce un trai decent la bătrânețe

Cum să ai un trai decent la bătrânețe, fără să te bazezi pe pensia de la stat?

Pilonul II de pensii private obligatorii este din nou subiect de discuție. Presa centrală scria că dorește o micșorare a acelei părți din contribuția obligatorie a salariatului la sistemul de pensii. Cum ar putea bătrânii să aibă un trai decent la bătrânețe, fără să se bazeze prea mult pe pensia de la stat?

Cum să ai un trai decent la bătrânețe, fără să te bazezi pe pensia de la stat?

Soarta Pilonului II este din nou în atenția tuturor, după ce s-a anunțat că se dorește micșorarea părții aceleia din contribuția obligatorie a salariatului la sistemul de pensii care merge spre fondurile private. În acest context, se va duce la stat o parte mai mare.

Mihai Tudose a declara faptul că sunt luate multe variante în calcul pentru viitorul Pilonului II. Nu este neapărat vorba despre micșorarea contribuției. Una dintre opțiuni ar fi ca românii să-și poată exprima varianta personală cu privire la contribuția proprie. Este deja a treia oară când Pilonul II de pensii private este discutat în spațiul public în cursul acestui an. Lunile trecute, s-a vorbit despre o posibilă desființare a lor.

Cum să duci un trai mai bun la bătrânețe, fără să te bazezi prea mult pe pensia de la stat?
Cum să duci un trai mai bun la bătrânețe, fără să te bazezi prea mult pe pensia de la stat?

„Sunt trei variante în privinţa Pilonului II de pensii”

Mihai Tudose a făcut o declarație despre acest subiect în vara anului curent, spunând că micșorarea cotei care merge la Pilonul privat nu este singura posibilitate care merită luată în calcul. În aceste condiții, ar exista varianta în care românii să poată opta pentru unde anume se va duce contribuția lor la pensie.

„Sunt trei variante în privinţa Pilonului II de pensii: să rămână lucrurile aşa cum sunt, umblând doar la comisioanele care se iau astăzi de către administratorii privaţi ai acelor bani, fiindcă, repet, au exagerat, varianta a doua – să dimininuăm cota pentru Pilonul II în favoarea Pilonului I şi varianta a treia, cea de opţional. Săptămâna viitoare vom avea, cred, simulările complete şi atunci vom lua o decizie”
Mihai Tudose

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI