26 aug. 2024 | 13:10

Pavel Durov, CEO-ul Telegram, nu a fost căsătorit niciodată, dar a dezvăluit că are peste 100 de copii biologici

Diverse
Pavel Durov, CEO-ul Telegram, nu a fost căsătorit niciodată, dar a dezvăluit că are peste 100 de copii biologici
„Mi s-a părut suficient de nebunesc”

Publicațiile occidentale au scris cu titluri de-o șchioapă despre fondatorul și directorul general al Telegram, Pavel Durov. Acesta a ținut prima pagină a ziarelor din motive nefavorabile, după ce miliardarul a fost reținut de autoritățile franceze pe aeroportul Le Bourget sâmbătă seara. Ba mai mult, au apărut și alte informații, conform cărora acesta nu a fost căsătorit niciodată, dar ar avea peste 100 de copii biologici.

Cine este miliardarul rus Pavel Durov

Pavel Durov s-a născut la 10 octombrie 1984 în Leningrad (Sankt Petersburg), Rusia, deși, din cauza locului de muncă al tatălui său, a trăit cea mai mare parte a primilor ani în Torino, Italia.

În 2006, a primit o diplomă de la Departamentul de Filologie al Universității de Stat din Sankt Petersburg. Miliardarul provine dintr-o familie distinsă, Semion Petrovici Tuliakov, bunicul său, a fost un soldat din cel de-al Doilea Război Mondial care a primit mai multe decorații militare.

Pavel Durov, CEO-ul Telegram, nu a fost casatorit niciodata, dar a dezvaluit ca are peste 100 de copii biologici (4)

Tatăl său, Valeri Semenovici Durov, este un savant proeminent și deținător al unui doctorat în științe filologice. Din partea mamei lui Durov, familia este de origine ucraineană.

De la un student proeminent, la miliardarul controversat de astăzi

Durov și Ilya Perekopsky au co-fondat VKontakte (VK) în 2006, imitând Facebook. VK s-a extins la o valoare de 3 miliarde de dolari sub conducerea sa. Cu toate acestea, au existat unele incidente controversate de-a lungul mandatului său, cum ar fi un blocaj al poliției în 2011 în legătură cu cererile de eliminare a paginilor politicienilor din opoziție.

În 2012, a refuzat propunerea grupului Mail.ru de a cumpăra VK, iar în decembrie 2013 i-a vândut lui Ivan Tavrin participația sa de 12% în afacere. Demisia lui Durov din funcția de CEO al VK la 1 aprilie 2014, care a fost inițial legată de războiul ruso-ucrainean, s-a dovedit a fi o farsă de 1 aprilie.

Pavel Durov, CEO-ul Telegram, nu a fost casatorit niciodata, dar a dezvaluit ca are peste 100 de copii biologici (4)

Acesta a sfidat ordinele serviciilor de securitate ruse de a elimina manifestanții din Ucraina și profilul VK al lui Alexei Navalnîi. În consecință, el a fost demis oficial din funcția de director general la 21 aprilie 2014 și a susținut că VK a fost preluată efectiv de aliații lui Vladimir Putin. Ulterior, el a părăsit Rusia, oținând în primă fază cetățenia în Saint Kitts și Nevis și a plasat 300 de milioane de dolari în bănci elvețiene.

Principalul său proiect a fost crearea Telegram, un serviciu de mesagerie criptată cu un sediu la Berlin, care a fost mutat în cele din urmă în Dubai. Pentru a profita de popularitatea Telegram, el a dezvăluit platforma TON și criptomoneda „Gram” în 2018, confruntându-se cu dificultăți juridice din partea Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA după ce a obținut 1,7 miliarde de dolari de la investitori.

Fondatorul și directorul general al Telegram, Pavel Durov, arestat sub acuzația de terorism

Pavel Durov, fondatorul și directorul general al Telegram, a fost arestat recent în Franța pentru acuzații grave, inclusiv terorism, narcotice și spălare de bani.

Născut în Rusia, Pavel Durov a devenit o figură proeminentă cu o avere netă de 15,1 miliarde de dolari. Dar, în ciuda succesului său și a realizărilor sale semnificative, Pavel Durov se confruntă cu probleme juridice majore care au escaladat acum la nivel internațional.

Până la momentul arestării sale, de acum câteva zile, Durov a devenit cetățean al Emiratelor Arabe Unite în aprilie 2021. Conform celor declarate de el, este singur, are doi copii și locuiește în Dubai.

Cunoscut pentru convingerile sale, miliardarul menține un stil de viață auster și promovează independența față de bunurile materiale. La împlinirea vârstei de 27 de ani, în 2011, a donat 1 milion de dolari Fundației Wikimedia, iar în 2012, a publicat manifeste care pledează pentru îmbunătățiri în Rusia.

Nu a fost căsătorit niciodată, dar a dezvăluit că are peste 100 de copii biologici

Antreprenorul a fost arestat pe aeroportul francez după ce utilizatorii Telegram au depus plângeri cu privire la lipsa moderatorilor pe aplicație. Aplicația de mesagerie a devenit un hubspot popular pentru activități infracționale.

Atât Ministerul francez de Interne, cât și poliția nu au oferit niciun comentariu referitor la arestarea miliardarului rus. Între timp, Ministerul de Externe al Rusiei a menționat că lucrează la „clarificarea” situației și și-a exprimat îndoiala cu privire la faptul că ONG-urile occidentale ar face presiuni pentru eliberarea sa.

Într-o postare recentă pe Telegram, Durov a susținut că a fost tatăl a nu mai puțin de 100 de copii din 12 țări prin donarea de spermă.

„Tocmai am aflat că am peste 100 de copii biologici. Cum este posibil acest lucru pentru cineva care nu a fost niciodată căsătorit și preferă să trăiască singur?

Mi s-a părut suficient de nebunesc pentru a mă face să mă înscriu pentru donarea de spermă. În 2024, activitatea mea de donator din trecut a ajutat peste o sută de cupluri din 12 țări să aibă copii.

Mai mult, la mulți ani după ce am încetat să mai fiu donator, cel puțin o clinică de fertilizare in vitro încă mai are sperma mea congelată disponibilă pentru a fi folosită în mod anonim de familiile care doresc să aibă copii.”, a scris el.

Pavel Durov, CEO-ul Telegram, nu a fost casatorit niciodata, dar a dezvaluit ca are peste 100 de copii biologici (4)

El a povestit că, în urmă cu 15 ani, un prieten apropiat care avea dificultăți în a concepe un copil i-a cerut să doneze spermă. La clinica unde s-a dus pentru a face donarea, a fost informat că a fost considerat „donator de top” și că donațiile sale ar putea ajuta cupluri din întreaga lume. „Conceptul părea suficient de scandalos pentru a mă convinge să accept să donez spermă”, a comentat Durov.

Dacă este așa sau nu, doar cei de la clinica privată unde a donat poate știi cu siguranță. Cert este că în aceste zile miliardarul rus riscă ani grei de închisoare, ca urmare a acuzațiilor.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro