Solicitarea care zdruncină ultima speranță a Occidentului. Rusia, pusă de un aliat al lui Vladimir Putin să folosească armele nucleare în Ucraina

Solicitarea care zdruncină ultima speranță a Occidentului. Rusia, pusă de un aliat al lui Vladimir Putin să folosească armele nucleare în Ucraina
Vladimir Putin, lider rus

Înfrângerea suferită de armata rusă la Liman, un oraș cheie din estul Ucrainei, a revoltat câțiva aliați ai președintelui Vladimir Putin, care și-au impus părerea față de situația de pe teren. Spre deosebire de imaginea perfectă pe care Kremlinul încearcă să o transmită despre armata sa, liderul cecen, Ramzan Kadîrov și magnatul Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, au exprimat critici dure la adresa soldaților ruși, mai cu seamă, la adresa conducerii. Mai mult, unul dintre aceștia a sfătuit Rusia să se răzbune pe Ucraina în cel mai crunt mod posibil.

Victoria Ucrainei, la scurt timp după ceremonia de la Moscova

În cursul zilei de vineri, Vladimir Putin a anunțat anexarea celor patru regiuni ucrainene ocupate, evenimentul având loc în cadrul unei ceremonii fastuoase. La scurtă vreme după victoria proclamată de Rusia, armata rusă a fost nevoită să se retragă din orașul strategic Liman, din Donețk, după ce ucrainenii au încercuit zona.

Astfel, 5000 de soldați ruși s-au retras din acea regiunie, armata rusă înregistrând, de asemenea, mulți morți. O parte dintre soldații lui Putin s-au predate, cu toate că, înainte de asta, ei ar fi cerut permisiunea superiorilor de a se retrage, însă au fost refuzați.

În urma înfrângerii Rusiei pe front, magnatul Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, a transmis să trimită soldații ruși pe front desculți și cu mitraliere în mână, descriind o imagine extrem de dură. „Trimiteți toate gunoaiele desculțe, cu mitraliere, direct pe front”, a scris acesta pe Telegram.

Rusia, sfătuită să atace cu ultima armă sigură

La rândul său, liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a judecat aspr înfrângerea Rusiei pe front, criticându-l pentru această pierdere imensă pe generalul armatei, pe care l-a numit „incompetent”. Mai mult, Ramzan Kadîrov a scris pe Telegram că acesta ar trebui „trimis pe front pentru a-și spăla rușinea cu sânge”.

De asemenea, acesta a transmis Rusiei că ar trebui să folosească arme nucleare de mică putere în Ucraina, precum și să declare legea marțială la frontiere, criticând nepotrismul existent în armata rusă.

„În opinia mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, mergând până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea armelor nucleare de mică putere” a transmis Ramzan Kadîrov într-un mesaj postat pe Telegram.

De asemenea, fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a declarat că Rusia va face tot ce este posibil pentru a împiedica ca Ucraina să se doteze cu armament nuclear, subliniind faptul că această țară este susținută în aceste zile de forțele NATO, care ar putea furniza un astfel de armament.

”Vom face tot ceea ce putem pentru a împiedica să apară arme nucleare în ţări vecine care ne sunt ostile. De exemplu, Ucraina nazistă, care este controlată în mod direct de state NATO zilele astea. Nu are rost să mizezi pe raţiunea şi voinţa politică a regimului de la Kiev”, ameninţă Medvedev într-o postare pe Telegram.