Patrick Mouratoglou, surprins de decizia Serenei Williams. Ce a spus antrenorul Simonei Halep despre fosta sa elevă

Patrick Mouratoglou, surprins de decizia Serenei Williams. Ce a spus antrenorul Simonei Halep despre fosta sa elevă
Francezul Patrick Mouratoglou a devenit antrenorul Simonei Halep, după ce a primit acceptul fostei sale eleve, Serena Williams, cu care a lucrat vreme de un deceniu

Patrick Mouratoglou, surprins de decizia Serenei Williams. Faimosul antrenor francez a pregătit-o pe americancă vreme de un deceniu, timp în care aceasta a cucerit 10 dintre cele 23 de titluri de Grand Slam din carieră. Săptămâna trecută, tehnicianul de 51 de ani a anunțat că va deveni antrenorul „full-time” al Simonei Halep. Imediat după această veste, Serena Williams a dat de înțeles că se întoarce în competițiile oficiale, dorind să participe la Wimbledon. Patrick Mouratoglou s-a declarat surprins de decizia fostei sale eleve.

Patrick Mouratoglou, surprins de decizia Serenei Williams

Patrick Mouratoglou, surprins de decizia Serenei Williams. Antrenorul francez anunțat, săptămâna trecută, că devine antrenorul Simonei Halep. El a precizat că, mai întâi, a avut o discuție pe această temă cu jucătoarea americană pe care a pregătit-o vreme de un deceniu și a avut OK-ul acesteia pentru a face respectivul pas.

„Sunt de acum antrenorul full-time al Simonei Halep. În ultimele opt luni, am realizat cât de mult mi-a lipsit să antrenez. E pasiunea vieţii mele şi încă simt că am multe de oferit. Simona a venit la Academia mea, înainte de Indian Wells pentru a se pregăti. Atunci, la sfârşitul săptămânii, ea m-a întrebat dacă o pot antrena.

Am tot respectul pentru ea, dar nu se punea problema la momentul respectiv. Câteva săptămâni mai târziu, am avut o conversaţie cu Serena şi uşa s-a deschis pentru mine, cel puţin pe termen scurt, să lucrez cu altcineva“, a explicat Mouratoglou pe Twitter cum a devenit antrenorul Simonei.

Ce a spus antrenorul Simonei Halep despre fosta sa elevă

Nici nu anunțase bine Mouratoglou vestea, că Serena Williams a dat de înțeles, într-o postare pe contul de Instagram, că vrea să joace la Wimbledon, după o pauză de un an. Ea a jucat ultima oară tot la Wimbledon, anul trecut, abandonând în prima partidă din cauza unor probleme medicale.

Patrick Mouratoglou s-a declarat surprins de intenția exprimată de Serena, dar a precizat că „uneori e greu să îi descifrez limbajul”.

„Nu vreau să vorbesc în numele ei (n.r. al Serenei Williams). Am avut o discuție înainte să încep să lucrez cu Simona. Am întrebat-o dacă are în plan să joace din nou pe termen scurt, nu mi-a răspuns. Așa că i-am spus că vreau să lucrez și că, dacă va dori să revină, vom discuta din nou. De atunci, ea a anunțat pe rețelele de socializare că vrea să joace Wimbledon, ceea ce m-a surprins, dar uneori este greu să descifrez limbajul Serenei, deși o cunosc de zece ani”, a spus Patrick Mouratoglou la France TV Info.

„A fost o alegere de suflet”

Patrick Mouratoglou a mai declarat că decizia de a lucra cu Simona Halep a fost „o alegere de suflet”, el urmându-și întotdeauna instinctele.

„A fost, realmente, o alegere de suflet. Mereu am făcut așa, mi-am urmat întotdeauna instinctele. Simona este o jucătoare excepțională care a făcut deja lcururi fantastice în cariera sa. Avem o relație bazată pe încredere peste care putem construi ceva. Ea încă are capacitatea de a face lucrurile mult mai bine decât le face la ora actuală. Are 30 de ani, aceeași vârstă pe care o avea și Serena când am început să lucrez cu era”, a declarat Mouratoglou.

Colaborarea Mouratoglou – Halep își va afla primele rezultate la turneul WTA 1000 de la Madrid, care începe pe 28 aprilie. După aceea, va urma competiția de la Roma, 9-15 mai și cea de la Roland Garros, 22 mai – 5 iunie, punctul culminant al sezonului pe zgură. Mouratoglou a acceptat să fie consultant și comentator pentru France TV, în timpul turneului de Grand Slam de la Paris.