26 oct. 2024 | 16:23

Cum arată acum casa în care a locuit Sergiu Nicolaescu. Este o adevărată bijuterie arhitecturală, dar și măr de discordie între văduva și sora regretatului actor

News
Cum arată acum casa în care a locuit Sergiu Nicolaescu. Este o adevărată bijuterie arhitecturală, dar și măr de discordie între văduva și sora regretatului actor
Cum arată acum casa în care a locuit Sergiu Nicolaescu

La mai bine de zece ani de la moartea renumitului regizor și actor Sergiu Nicolaescu, casa sa din București rămâne un punct de atracție pentru trecători și un simbol al moștenirii culturale pe care acesta a lăsat-o în urmă. Situată în inima Capitalei, în zona Dorobanți, vila impresionează prin arhitectura sa deosebită și continuă să fie subiectul unor controverse și transformări care țin în suspans pe cei interesați de povestea sa.

O bijuterie arhitecturală în inima Capitalei

Vila în care a trăit Sergiu Nicolaescu este considerată una dintre cele mai impresionante clădiri din București, atrăgând privirile datorită stilului său arhitectural unic. Construită în stil mediteranean, casa a fost, de-a lungul anilor, nu doar un loc de locuit pentru regizor, ci și un refugiu în care acesta și-a găsit inspirația pentru numeroasele sale creații cinematografice. Clădirea se află într-o zonă exclusivistă, iar designul său sofisticat și amplasarea privilegiată o fac să iasă în evidență în peisajul urban aglomerat al Capitalei.

La parterul vilei, pe colțul care se deschide spre intersecția agitată din zonă, o sculptură discretă, dar semnificativă, păstrează memoria maestrului. Aceasta înfățișează chipul lui Sergiu Nicolaescu, alături de anii „1930 – 2013,” amintind trecătorilor de contribuțiile remarcabile pe care le-a adus cinematografiei românești.

Disputele familiale care au umbrit moștenirea regizorului

După moartea lui Sergiu Nicolaescu, pe 3 ianuarie 2013, averea sa a devenit subiect de dispută între văduva sa și sora regizorului. În centrul acestei controverse s-a aflat chiar casa din Dorobanți, o proprietate valoroasă nu doar din punct de vedere material, ci și emoțional, fiind locul unde regizorul și-a petrecut mulți ani din viață. Deși detaliile disputei nu au fost făcute publice în întregime, aceasta a generat interes și speculații cu privire la soarta viitoare a imobilului.

În 2022, casa a fost scoasă la vânzare, fiind listată pe piața imobiliară din București pentru suma impresionantă de 930.000 de euro. Cu prețurile din zonă care pot depăși 4.000 de euro pe metru pătrat, nu este surprinzător că valoarea vilei a fost una semnificativă. Rămâne însă neclar dacă între timp imobilul și-a găsit un nou proprietar sau dacă familia Nicolaescu a decis să păstreze casa, având în vedere renovările recente.

Renovări și reconsolidări: Un nou capitol pentru vila din Dorobanți

În prezent, clădirea este acoperită de schele, semn că trece printr-un amplu proces de renovare și reconsolidare. Aceste lucrări indică faptul că proprietatea este în proces de transformare, fie pentru a-i îmbunătăți starea structurală, fie pentru a fi pregătită pentru un eventual nou proprietar. Nu este clar cine finanțează aceste lucrări sau care este destinația finală a clădirii, dar amplasarea schelelor sugerează o dorință de a păstra și restaura această bijuterie arhitecturală a Bucureștiului.

Pe măsură ce vila trece prin aceste schimbări, locuitorii și trecătorii din zonă continuă să admire frumusețea și eleganța acestei construcții care a fost martoră la decenii de istorie și artă. Fațada clădirii, cu detalii arhitecturale rafinate și finisaje ce evocă stilul mediteranean, sugerează o poveste bogată, încărcată de amintiri și semnificație.

Viața din apartamentul lui Sergiu Nicolaescu

Regizorul a locuit la etajul doi al acestei clădiri impunătoare, într-un apartament care a devenit, de-a lungul timpului, un adevărat sanctuar pentru el. Apartamentul era compus dintr-un living spațios, o cameră de relaxare, o cameră pentru luat masa, un birou, două băi, două dormitoare și o bucătărie, toate amenajate într-un stil care reflecta gusturile și personalitatea lui Sergiu Nicolaescu.

Acest loc a fost scena multor momente de creație și reflecție pentru regizor, un spațiu unde a conceput idei și a regizat filme care au marcat cinematografia românească. Vila din Dorobanți nu era doar o locuință, ci și un simbol al carierei sale prolifice și al pasiunii sale pentru film.

Un simbol al moștenirii culturale a maestrului

Deși au trecut mai bine de zece ani de la dispariția sa, Sergiu Nicolaescu rămâne una dintre figurile emblematice ale cinematografiei românești. Filmele sale, care au variat de la epopee istorice la drame complexe, au cucerit publicul și au adus o contribuție semnificativă la cultura românească. Casa sa din Dorobanți, chiar și după atâția ani, continuă să fie un loc plin de simbolism, amintind tuturor de artistul care a trăit și a creat acolo.

Deocamdată, viitorul acestei case rămâne incert. Va fi vândută sau renovată pentru a deveni poate un loc de comemorare a regizorului? Indiferent de rezultat, casa lui Sergiu Nicolaescu din Dorobanți continuă să inspire și să atragă atenția tuturor celor care trec pe lângă ea, fiind o mărturie a talentului și pasiunii unui mare maestru al filmului.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Tunelul faimos din România care va fi readus la viață. A fost construit de Anghel Saligny și a avut un rol important timp de aproape 100 de ani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Daniela Crudu câștigă sume amețitoare. Cum și cât muncește
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Regulă nouă pentru toți șoferii din trafic! Se aplică de duminică, 27 octombrie
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
INTERZIS TOTAL de SF. DUMITRU! E MARE PĂCAT AZI, 26 Octombrie
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro