16 dec. 2021 | 12:48

Pastila anti-covid care va salva milioane de oameni. Ce a transmis un medic cunoscut din România

News
Pastila anti-covid care va salva milioane de oameni. Ce a transmis un medic cunoscut din România
Pastila anti-covid care va salva milioane de oameni

Un medic cunoscut din România a comentat anunțul încurajator al companiei Pfizer cu privire la pastila anti-covid. Ea reduce riscul de spitalizare și deces la pacienții care prezintă un risc ridicat. În plus, oficialii Pfizer spun că această pastilă ar trebui să fie eficientă și împotriva noii variante de covid, și anume, Omicron.

Pastila anti-covid care va salva milioane de oameni

Astfel, Dr. Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului COVID din Arad, a comentat anunțul încurajator al companiei Pfizer în ce privește pastila anti-Covid. Ea reduce riscul riscul de spitalizare și deces la pacienții cu risc ridicat.

„Este un progres care va salva foarte multe vieţi. Este primul antiviral dezvoltat specific pentru SARS-CoV 2”, a spus medicul.

Anunțul se bazează pe un studiu realizat pe 2250 de persoane nevaccinate și confirmă ceea ce a se anunțase și la începutul lunii noiembrie, după rezultatele preliminare. Pfizer a mai anunțat și că pastila antivirală a sa, ce va fi comercializată sub numele de Paxlovid ar trebui să fie eficientă împotriva Omicron. Momentan, pastila așteaptă avizul pentru comercializare. Dacă asta se va întâmpla, americanii le vor putea achizițona din farmacii.

Riscul de internare sau deces din cauza Covid scade semnificativ

Antiviralele acționează prin reducerea capacității unui virus de a se replica și astfel încetinesc boala. Însă condiția pe care producătorul o pune este ca tratamentul cu noua pastilă să se administreze adulților în situații de risc ridicat, în decurs de câteva zile de la primele simptome. Într-un astfel de scenariu, riscul de internare sau deces scade cu 89%.

Dr Adrian Wiener a comentat anunțul companiei Pfizer.

„Este un progres care va salva foarte multe vieţi. Înțeleg povara emoțională prin care cu toții am trecut, chiar trauma socială prin care toate societățile au trecut. Este o alternativă la vaccinare dar nu neapărat un substitut. Vaccinarea rămâne instrumentul esențial de prevenire a îmbolnăvirii.

Este primul antiviral dezvoltat specific pentru SARS-CoV 2. Eficiență a fost măsurată prin administrarea în primele zile de la debutul simptomelor. Există posibilitatea să aibă eficienta foarte bună în prevenirea îmbolnăvirii la contacţii direcți, deci mai există o nișă de folosire a acestui tratament. Ceea ce este foarte important este că, scăzând încărcarea virală în primele zile să contribuie şi la diminuarea transmiterii acestui virus de la persoană la persoană.

Parțile negative: În general la toate antiviralele au existat fenomene de adaptare a virului similare rezistentei la antibiotice din ce în ce mai crescută tuturor bacteriilor mai ales prin supra utilizare. Deci ar trebui să existe o utilizare țintită a acestui medicament pentru că deocamdată este singura speranță”, conform antena3.ro.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro