17 apr. 2025 | 18:50

Pască fără aluat, reţeta lui Sorin Bontea. Secretul stă în ingrediente

Sfaturi Culinare
Pască fără aluat, reţeta lui Sorin Bontea. Secretul stă în ingrediente
Reteta de pasca fara aluat de la Sorin Bontea

Pentru cei care își doresc un desert de Paște rapid, gustos și fără complicații, chef Sorin Bontea vine cu o propunere delicioasă: pasca fără aluat. Gata în doar 10 minute de preparare, această rețetă reinterpretată de cheesecake românesc cucerește prin simplitate și savoare. Secretul stă în ingredientele atent alese și în faptul că toate trebuie să fie la temperatura camerei.

Chef Sorin Bontea dezvăluie rețeta sa de pască fără aluat

Pasca este nelipsită de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor pascale, dar nu toți au timp sau răbdare să pregătească rețetele tradiționale, care necesită mai multe etape. Chef Sorin Bontea propune o variantă fără aluat, mult mai rapidă, dar la fel de gustoasă.

”Nu este o rețetă complicată”, spune celebrul bucătar, subliniind că pasca aceasta se prepară în doar 10 minute, urmând apoi să fie coaptă timp de o oră.

El numește acest desert ”cheesecake românesc” și îi încurajează pe cei care nu sunt experți în bucătărie să o încerce, fiind ideală pentru cei care vor un rezultat spectaculos, fără efort.

Ingrediente simple, rezultate spectaculoase

Pentru această rețetă ai nevoie de: 700 g brânză de vaci, 400 g smântână, 4 ouă, 100 g griș, 50 g făină, 250 g zahăr, zahăr vanilat, esență de vanilie, 200 g stafide, 80 g unt, coaja și sucul de la o lămâie. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, pentru o textură omogenă și o coacere uniformă.

După ce ouăle se mixează cu zahărul timp de două minute, se adaugă brânza, smântâna, untul moale, vanilia, sucul și coaja de lămâie, urmate de făină și griș. La final, se încorporează stafidele, iar compoziția se toarnă într-o tavă rotundă, tapetată cu unt, zahăr și făină.

Vezi și Pască gata în 5 minute. Ai nevoie de un blender şi de o tavă rotundă!

Coacere și servire: ușor, rapid, delicios

Pasca se coace la 160°C, timp de 60 de minute, învăluită în arome care amintesc de copilărie. După ce este scoasă din cuptor, trebuie lăsată la răcit cel puțin o oră pentru a putea fi tăiată frumos și uniform.

Se poate servi simplă, presărată cu zahăr pudră sau decorată cu fructe proaspete, pentru un plus de prospețime și culoare. Această rețetă demonstrează că tradiția poate fi adaptată stilului de viață modern, fără a pierde din savoare, aducând bucurie chiar și celor mai ocupați dintre noi.

Vezi și Cea mai ieftină pască. De unde poţi cumpăra tradiţionalul desert fără să faci gaură în buget!