Partidul lui Ponta vine cu un plan ”absurd”: ce se întâmplă cu banii de campanie electorală

Autor: Puiu Alexandru - 06:00, 22 apr. 2019

Într-o conferință de presă recentă, oficialii partidului Pro România condus de Victor Ponta au propus o inițiativă care le va atrage mulți fani.

Pro România este partidul fondat de Ponta la scurt timp după ieșirea din PSD. Gruparea politică a rezonat cu un număr semnificativ de social democrați care s-au săturat de ”dictatura” lui Dragnea. Deși nu are o popularitatea foarte mare în ochii cetățenilor, oficialii au venit cu o idee foarte bună pentru a remedia situația. Propunerea formulată în weekend vizează cheltuirea banilor de campanie electorală primiți de către partidele politice de la Autoritatea Electorală Permanentă.

„Pro România lansează o propunere către tot spectrul politic românesc, izvorâtă din ideea de a face ceva concret în folosul cetăţeanului. În fiecare campanie electorală, fiecare partid cheltuie pe tot felul de afişe şi alte materiale de campanie, aceştia sunt bani aruncaţi pentru că nu cred că cineva mai votează un partid în funcţie de aceste materiale. Atunci, noi venim şi spunem că aceşti bani pe care partidele îi iau de la AEP nu ar trebui să se ducă pe aceste porcării, ci să se ducă pe spitale”, a afirmat Nicoale Bănicioiu într-o conferinţă de presă. Ca referință, Bănicioiu este prim-vicepreședintele Pro România.

Argumentele grupării politice sunt departe de a fi absurde, în contextul în care campania electorală se poată în 2019 online și la TV, nu prin pliante și bannere de dimensiuni absurde.

„Concret, din aceste câteva zeci de milioane de euro pe care partidele le vor cheltui în această lună de campanie, noi le sugerăm celorlalte partide şi demarăm această campanie de strângere de fonduri pentru spitalele, pentru secţiile de oncologie şi oncopediatrie. Şi îi îndemnăm pe toţi. Nu vrem să ne asumăm noi acest demers. Cei care se alătură acestui demers vor face un lucru extraordinar. În loc să cheltuie aceşti bani pentru aceste prostii, să direcţioneze aceşti bani către secţiile de oncologie şi oncopediatrie. Ar fi prima campanie în care politicienii şi-ar da mâna să rezolve o problemă esenţială pentru copiii noştri. Alegerile nu trebuie să fie numai despre pe cine trimitem noi la Bruxelles, ci şi despre România. Pro România face acest lucru, îşi îndeamnă toate organizaţiile, acolo unde sunt astfel de secţii vom duce noi la capăt acest demers. Sunt invitaţi să vină alături de noi şi PSD, şi PNL, şi PMP, şi USR, şi celelalte partide”, a concluzionat Bănicioiu în conferința de duminică de la sediul partidului.