Ponta visează la ”marea unire”: ”Vor veni vremuri mult mai grele”

Autor: Puiu Alexandru - 06:00, 19 apr. 2019

La fel ca în cazul celorlalte partide politice importante,  Pro România se află în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, iar promisiunile sunt multe.

Victor Ponta a trecut printr-o perioadă foarte bună în ultimul an. După ce a atras câteva personaje importante din PSD în Pro România, numele partidului său a ajuns să fie al treilea pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare. Rămâne să vedem cum va reuși să profite de interesul obținut de partidul de care îl conduce.

Pe parcursul zilei de joi, Ponta s-a aflat în Stau Mare. A fost prezent la lansarea candidaților Pro România la alegerile europarlamentare. La eveniment, a mai fost prezentă comisarul european Corina Crețu. Ea candidează pentru obținerea unui nou mandat de europarlamentar. Mulțimii s-au adăugat și aproximativ 200 de membri de partid din județ.

În mod surprinzător, discursul lui Ponta de la eveniment a fost un apel la uniunea forțelor, mai mult decât la atacul opoziției. „Eu cred că va veni din nou vremea când va trebui să ne unim toţi cei care vrem binele României, că vin, din păcate, şi vremuri mult mai grele. În fiecare zi pierdem români care pleacă din ţară, aia e cea mai mare pierdere, în fiecare zi pierdem fonduri europene, în fiecare zi pierdem bani pe care îi împrumutăm şi pe care trebuie să îi dăm înapoi.

Ţara asta are un necaz, întâi l-a votat pe un preşedinte care a zis ‘Să trăiţi bine’ şi am trăit foarte prost pe vremea lui. După aia a venit un preşedinte care a zis ‘România lucrului bine făcut’, mie mi se pare că e prost făcut, prost rău de tot acum în România. Aşa încât nu mai spunem nici cu trăit bine, nici cu bine făcut, vă spunem doar să fiţi pro România, să facem ce credem noi că e într-adevăr bine pentru România”, a spus Victor Ponta, încercând să ne avertizeze că urmează să trecem printr-o perioadă dificilă.