Victor Ponta a explicat care e cea mai mare problemă cu alegătorii PSD și fanii lui Liviu Dragnea

Victor Ponta a explicat care e cea mai mare problemă cu alegătorii PSD și fanii lui Liviu Dragnea
Victor Ponta vrea să întâlnească electoratul lui Liviu Dragnea

Victor Ponta este de părere că unii politicieni vor să inducă alegătorilor ideea că Uniunea Europeană este dușmanul României și avertizează că ideile populiste sunt transmise de „cea mai puternică maşină de politică din România.” Liderul Pro România a explicat care e cea mai mare problemă cu alegătorii PSD și fanii lui Liviu Dragnea.

„Trăiesc azi cu senzaţia că, pentru prima dată după anul 2000, se pune problema în mod real de către o forţă politică şi un leadership politic de a vedea în UE un duşman. În anul 2000 era Vadim Tudor, PRM, cu un impact important, peste 20% avea PRM. Din fericire, acel partid nu a avut o infrastructură politică de natură să îl aducă la putere. Acum este pentru prima dată când exact aceleaşi idei antieuropene, xenofobe, populiste au fost preluate de cea mai puternică maşină de politică din România.

Cred că e prima dată când există într-adevăr un pericol real pentru apartenenţa noastră, nu doar ca membru al UE, nu ştiu cât succes ar avea un Roexit, dar pentru încrederea şi convingerea majoritară a românilor că drumul european este cel corect”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta vrea să întâlnească electoratul lui Liviu Dragnea

Fostul premier a mai spus că, din păcate, unii alegători „chiar cred, în anul 2019, că li se otrăvesc legumele”, în contextul în care Liviu Dragnea a făcut astfel de afirmații în urmă cu doar câteva zile.

„Cred că acum 500 de ani era o propagandă împotriva evreilor că fură copiii şi îi omoară. Tipicul propagandei este acelaşi, ideea că ni se otrăvesc legumele şi fructele şi vine cineva din România care ne apără de străinii care ne otrăvesc legumele şi fructele. Este o sarcină dificilă pentru noi, cei de la Pro România, noi putem să vorbim cu acei oameni care sunt mai vulnerabili acestei propagande şi să îi convingem”, a spus Ponta.

Liderul Pro România crede că PSD se va folosi de tema migrației în campania electorală.

„De ce să fim împotriva a ceea ce de fapt Europa are nevoie şi România are şi mai mare nevoie? Eu cred că marea problemă a României, după ce va trece de criza bugetară, economică în care vom intra după prezidenţiale, va fi forţa de muncă. Oameni din zona privată spun că nu găsesc oameni pe care să îi angajeze pentru că ori pleacă în Europa, ori pleacă la stat că sunt salarii mari. Eu sunt total împotriva ideii să folosim tema migraţiei, pentru că este o temă populistă, pe care o vor folosi populiştii.

Eu mă mir că în afară de pachetele cu cocaină domnul Dragnea nu a găsit şi nişte migranţi pe care de fapt i-a trimis Soros ca să îl dea jos, să îl asasineze. Poziţia noastră este de solidaritate pentru toate măsurile pe care Comisia Europeană le propune pentru o mai bună integrare a migranţilor, că problema noastră nu sunt migranţii ci integrarea lor”, a adăugat Victor Ponta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI