Părinții Alexandrei Măceșanu au fîcut acuzații înfiorătoare. Oamenii au cerut în luna ianuarie strămutarea dosarului Caracal la Tribunalul Mehedinți. Părinţii fetei susţin că magistrații și polițiștii din Caracal sunt mână-n mână cu oamenii certaţi cu legea din micuţul oraș.
Părinţii Alexandrei Măceşanu, fata răpită şi ucisă de Gheorghe Dincă, susţin că polițiștii şi magistraţii din Caracal sunt mână în mână cu interlopii, astfel că au cerut strămutarea dosarului la Tribunalul din Mehedinţi.
După ce Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, părinții Alexandrei au făcut depus o cerere la Curtea de Apel Craiova pentru strămutarea dosarului de la Tribunalul Olt. Părinţii Alexandrei acuză faptul că magistrații sunt influențați de clanurile interlope.
„Având în vedere modul de operare al autorităților statului implicate în salvarea Alexandrei Măceșanu, a rezultat un singur fapt: că la nivel local există o rețea din care fac parte magistrați, foști polițiști, polițiști, avocați cu o puternică influență la nivelul autorităților statului chemate să aplice legea și totodată având conexiuni cu persoane din lumea interlopă”, au acuzat părinţii Alexandrei Măceşanu la Curtea de Apel Craiova.
În plus, părinţii Alexandrei Măceşanu îl acuză pe adjunctul IPJ Olt, comisarul-șef Nicolae Alexe, că nu a depus diligențe când fiica lor a sunat la 112, şi că a apelat la interlopi pentru a o găsi pe fată. De asemenea, familia Alexandrei mai spune că în Caracal locuiește și fostul șef al Poliției Rutiere Olt, Dan Dioşteanu. Acesta este socrul cunoscutului om politic din PSD Florin Iordache, prieten cu Gheorghe Dincă de mai bine de 30 de ani.
„În aceeaşi zonă cu o puternică influență este și procurorul Popescu Cristian Ovidiu, care, în data de 24.07.2019, nu a permis polițiștilor să pătrundă în casa inculpatului Dincă Gheorghe, având o atitudine contrară dispozițiilor imperative ale codului de procedură penală și ale Constituției”, mai spun părinții Alexandrei.
Crerea făcută de familia Măceșanu a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova. „Nu se relevă niciun element de fapt privitor la conduita judecătorilor de la Tribunalul Olt care să justifice existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea acestora este afectată”, se arată în motivarea instanţei.