Numere de telefon ale polițiștilor și interlopilor din Caracal, găsite în telefonul lui Gheorghe Dincă. Cum se explică asta

Numere de telefon ale polițiștilor și interlopilor din Caracal, găsite în telefonul lui Gheorghe Dincă. Cum se explică asta
Inquam Photos / Bogdan Danescu

Ancheta continuă și în cursul zilei de miercuri. Oamenii legii primesc noi piste, șeful DIICOT nu exclude ”direcțiile” venite din presă, iar până în acest moment nu sunt nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice și antropologice ale fragmentelor osoase găsite la fața locului. Numărul de telefon al lui Dincă a fost controlat abia acum.

Numere de telefon ale polițiștilor și interlopilor din Caracal, în telefonul lui Gheorghe Dincă

Scenariul unei rețele din care face parte ”Popicu”, supoziție lansată de mulți de când presupusul criminal din Caracal a început să trimită autoritățile pe piste false, prinde contur în vreme ce ancheta se adâncește. Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, în telefonul mobil al lui Gheorghe Dincă au fost găsite numere de telefon ale unor polițiști din Caracal, dar și numere de telefon ale unor interlopi.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, aflat miercuri în fața jurnaliștilor pentru a vorbit de cazul crimelor din Caracal, dosar instrumentat de instituția pe care o conduce, nu a confirmat informația. Însă, întrebat despre situație, Bănilă a menționat că nu poate da asemenea detalii, dar a lăsat să se înțeleagă că vestea nu este una falsă.

Numere de telefon ale polițiștilor și interlopilor din Caracal, găsite în telefonul lui Gheorghe Dincă. Cum se explică asta
Numere ale unor polițiști și interlopi din Caracal, în telefonul lui Dincă

La întrunirea cu jurnaliștii, șeful DIICOT nu a dat niciun detaliu concret, dar a răspuns tuturor întrebărilor, majoritatea fiind axate pe blocarea cercetărilor în curtea suspectului cât timp acesta este la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru evaluarea medicală și psihiatrică.

  • Jurnalist: Nu se mai face acum o cercetare la fața locului și sunteți convins că în acele gropi nu mai pot exista victime, indicii?
  • Bănilă: În viață, nu!
  • Jurnalist: Chiar dacă nu sunt în viață, nu vi se pare important să vedeți?
  • Bănilă: Ba da, tocmai de aceea vă spuneam că această cercetare la fața locului trebuie reluată și va fi reluată.
  • Jurnalist: Deci ne spuneți că așteptați o săptămână să fie adus suspectul să vedeți dacă în gropi ar putea exista cadavrele unor oameni?
  • Bănilă: Noi trebuie să intervenim cu un pick-hammer, să spargem acea suprafață, v-am explicat că la momentul acesta, fiind cauza un inculpatul aflat în arest preventiv, nu ne putem asuma riscul de a ridica suspiciuni cu privire la corectitudinea instrumentării unei astfel de cauze și inculpatul are drepturi pe care trebuie să i le respectăm .
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI