21 oct. 2021 | 12:12

Parcul din București care se redeschide după 30 de ani. Cât de bine arată acum, trebuie să-l vizitezi

Monden
Parcul din București care se redeschide după 30 de ani. Cât de bine arată acum, trebuie să-l vizitezi
Un parc din București se redeschide după 30 de ani. Cum arată?

Un parc din Capitală se redeschide după 30 de ani în care nu a primit nicio persoană. Bucureștenii se vor bucura de un nou spațiu în care să se recreeze. Cât de bine arată acum locul?

Parc din București redeschis după 30 de ani

Un parc din București se redeschide după 30 de ani după ce nu a primit pe nimeni. Concret, este vorba despre parcul Sticlăriei care se află în zona Vergului din Sectorul 2. Spațiu este dechis publicului larg din cursul zilei de vineri, de la orele 10:00, după zeci de ani în care a stat închis.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul Radu Mihai, pe rețelele de socializare. Intervenția făcută este una minimalistă. Acesta nu dispune de betoane, multe spații amenajate și nu are prea multe modificări, iar în anumite zone chiar seamănă cu o mică deltă.

Cu toate astea, locuitorii Sectorului 2 se bucură să aibă un spațiu aproape de casă unde să pot lua aer și-și pot pune gândurile în ordine.

”Felicitari! Acolo a fost o groapa de gunoi zeci de ani”, scrie un localnic la postarea primarului. ”Arată foarte bine parcul așa natural, fără alei cu asfalt, fără panseluțe scumpe, fără obiecte de mobilier kitchoase! Deci, se poate”, spune altul.

„Lucrările au început după lungi discuții”

”Au fost multe discuții despre refacerea acestui parc, au fost tot felul de proiecte. Lucrările au început după discuții lungi, cu multe ONG-uri, și am decis o intervenție minimalistă. Am zis că nu vrem să betonăm, că nu vrem să punem pavele, că nu vrem să punem loc de joacă.

Am spus că vrem să fie un parc altfel decât s-a făcut până acum în București pentru că avem nevoie de diversitate și aici e un ecosistem extraordinar, avem tot felul de păsări, gâze, care nu există în alte locuri din București.

Am vrut să le păstrăm și atunci intervenția a fost una minimalistă, am vrut să păstrăm cât se poate de natural acest loc, în așa fel încât oamenii să vadă natura în oraș. Ne-am inspirat puțin și din Delta Văcărești și nu am vrut să betonăm malurile lacului sau aleile”, a explicat primarul Radu Mihaiu pentru HotNews.ro.

Lucrările pentru acesta au început încă din vară și au costat aproximativ 3.4 milioane de lei. Concret, amenajarea a presupus în principal în scoaterea gunoiului din parc, iluminat public, amenajarea cu pietriș în unele porțiuni, finisarea aleilor și achiziționarea băncilor.

O tentativă de reamenajarea a parcului a fost și în anul 2017, dar autoritățile au pus stop planurilor după ce instituția a tăiat mai mulți copaci sănătoși, lucru care a atras un scandal imens.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro