Panică pe Aeroportul Otopeni. Imaginile au fost surprinse de un bărbat care se întorcea din Viena. VIDEO

Autor: Andrei Simion - 20:40, 25 iun. 2019
Panică și înghesuială pe Aeroportul din Otopeni

”România mă omoară. Sau cel puțin încearcă, constant…” spune un om după cele întâmplate pe 24 iunie, pe la ora 00:30 ora locală, pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” din Otopeni. Pentru a și dovedi cele spune, bărbatul, care se întorcea din Viena, a filmat scenele de panică petrecute luni.

Panică pe Aeroportul Otopeni. ”România mă omoară. Sau cel puțin încearcă, constant”

Omul a povestit pe contul său de Facebook că sute de persoane s-au înghesuit, înghiontit și călcat în picioare pe o scară rulantă care îi ducea la salonul de ieșire. Printre pasagerii care sosiseră pe aeroport în același moment din cel puțin două călătorii diferite și doreau cu ardoare să se teleporteze spre ieșire se aflau vârstnici și mai mulți copii. Important de precizat este că, în cazul unui pericol, oamenii ar fi rămas acolo, fără căi de evacuare.

Bărbatul mai povestește și că a încercat să caute scări normale, dar fără rezultat, căci ele nu existau ori nu erau semnalate în acest sens. Mai mult, acesta menționează în postarea sa că nu era niciun angajat al aeroportului prezent la fața locului pentru a gestiona panica, oamenii, hoasul.

Reacția conducerii aeroportului

Conducerea Aeroportului Internațional ”Henri Condă” din Otopeni afirmă că situația s-a creat din cauza oamenilor, care s-au înghesuit necontenit spre ieșire. De asemenea, oficialii aeroportului asigură că în două săptămâni lucrurile se vor schimba.


În prezent, se lucrează la mărirea spațiului din terminalul sosiri. Și, pentru a clarifica lucrurile și în privința scărilor rulante, dar și pentru a motiva panica de pe aeroport, oficialii mai spun că scările rulante sunt programate să se oprească atunci când sunt suprasolicitate. De altfel, oamenii pozitivi ar spune că este normală și o astfel de întâmplare, dat fiind că Aeroportul Otopeni este unul dintre cele mai tranzitate locuri din Europa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI