Panică la Roland Garros: 5 jucători au fost eliminați! Ce se va întâmpla cu Simona Halep

Panică la Roland Garros: 5 jucători au fost eliminați! Ce se va întâmpla cu Simona Halep
Panică la Roland Garros: 5 jucători au fost eliminați! Ce se va întâmpla cu Simona Halep

Turneul de Grand Slam de la Roland Garros este zguduit de noi cazuri de COVID-19. Alți doi jucători din rundele de calificare pentru Openul Franței au primit rezultate pozitive la coronavirus. Declarația a fost făcută de Federația Franceză de Tenis, duminică. Alte trei persoane au fost în contact strâns cu un antrenor care a ieșit pozitiv.

Panică la Roland Garros: 5 jucători au fost eliminați

Federația Franceză de Tenis a anunțat într-o declarație de presă că toți cei cinci jucători se vor izola pentru o perioadă de șapte zile. Niciunul dintre ei nu va participa la calificări începând de luni. Organizatorii nu au numit niciunul dintre jucători sau antrenorul în cauză.

Cotidianului sportiv L’Equipe l-a numit pe Petar Popovic, antrenor, și pe unul dintre jucători, Damir Dzumhur, clasat pe locul 114. Eliminat din calificările de la Roland Garros după testul antrenorului său, bosniacul Damir Dzumhur anunță că va depune o plângere împotriva organizatorilor turneului. Același lucru îl va face și împotriva Federației Franceze dacă noul test al antrenorului său, luni în Serbia, va ieși negativ.

Panică la Roland Garros: 5 jucători au fost eliminați! Ce se va întâmpla cu Simona Halep
5 jucători au fost eliminați la ROland Garros din cauza COVID-19

”Când am ajuns la Paris, am făcut un test joi cu antrenorul meu, Petar Popovic. El a revenit negativ pentru amândoi. Apoi am mai făcut un test sâmbătă. Duminică dimineață, luam micul dejun când Pascal Maria, care este în contact cu toți jucătorii în legătură cu testele Covid-19, l-a întrebat pe Petar dacă pot discuta. Știam că ceva nu este în regulă, dar nu știam ce.”, le-a declarat jurnaliștilor Damir Dzumhur.

Ce se va întâmpla cu Simona Halep

Calificările la Roland Garros au loc în acest an într-un comitet foarte mic. Decizia a venit după ce conducerea turneului a anunțat că o jucătoare care a dat rezultate pozitive la Covid-19 a fost eliminată de pe tabelul de calificare feminin la simplu.

„În conformitate cu protocolul de sănătate al turneului, acest jucător a fost exclus din clasamentul feminin de calificare care începe marți și va rămâne izolat timp de șapte zile.”

Având în vedere aceste noi informații, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu turneul, în continuare. Cert este că Simona Halep va fi prezentă pe tabloul de joc de anul acesta.

Panică la Roland Garros 5 jucători au fost eliminați! Ce se va întâmpla cu Simona Halep
Simona Halep este rpezentă la Roland Garros

În schimb, încă rănită, Bianca Andreescu nu va juca la Roland Garros anul acesta. Canadianca nu mai joacă de aproape un an. Fotografia postată acum câteva zile pe contul său de Instagram dăduse speranță fanilor săi. Bianca Andreescu a apărut la fereastra unui apartament parizian, însă canadianca în vârstă de 20 de ani nu va reveni în competiția de la Roland Garros.