Ce a făcut Simona Halep la premierea de azi. Oamenii au râs, apoi au dus mâna la gură: ”Oh!”

Ce a făcut Simona Halep la premierea de azi. Oamenii au râs, apoi au dus mâna la gură: ”Oh!”
Simona Halep a reușit să câștige turneul de la Roma pentru prima dată în carieră

Simona Halep începe să se acomodeze cu modul în care decurg premieriile în timpul pandemiei de coronavirus. Jucătoarea de pe locul 2 mondial a câștigat WTA Roma, după ce Karolina Pliskova a abandonat în finală, la 6-0, 2-1. Este al treilea trofeu consecutiv pe care îl câștigă Simona Halep în 2020. Și al doilea de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Astfel că românca era deja familiarizată cu modul în care decurg premierile în perioada de pandemie. S-a impus și la WTA Praga, în luna august.

Simona Halep, singura jucătoare care a bifat al doilea trofeu de la reluarea circuitului WTA

La doar câteva secunde după ce și-a încheiat discursul, Simona Halep a avut grijă să își pună masca de protecție. Sub privirile surprinse ale celor 1000 de spectatori din tribune. Doar câteva minute mai târziu, mulți dintre cei prezenți au izbucnit în râs. Parcă de nicăieri, Simona s-a dus și s-a servit cu un buchet de flori și a luat trofeul pe care îl pregătiseră organizatorii. În cele din urmă, italienii și-au dat seama că românca nu făcuse nimic greșit.

A fost a 13-a confruntare directă între Simona Halep și Karolina Pliskova: 8-5 pentru româncă

Protocolul impus de WTA prevede ca jucătoarele să se premieze singure, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Nu le-a luat mult nici celor care s-au amuzat să înțeleagă noul protocol. Și apoi chiar să se minuneze că Simona a știut perfect ce are de făcut. De altfel, Halep este singura jucătoare din circuit care a rueșit să bifeze al doilea trofeu WTA de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Simona Halep a câștigat un cec de 205.190 de euro pentru titlul de la WTA Roma. De asemenea, rămâne în cursă pentru revenirea pe locul 1 în clasamentul mondial. O depășește pe Ashleigh Barty, care a ales să nu mai concureze în 2020, dacă se impune și la French Open. Turneul de la Roland Garros va începe pe 27 august, iar Simona Halep este favorită numărul 1 a competiției. Două dintre cele mai importante rivale ale româncei, Ashleigh Barty și Naomi Osaka, s-au retras de la Paris.