23 apr. 2024 | 16:10

Pandişpan de post, reţetă veche. Nu dai greş cu ea! Ingredientul care îl face cu adevărat pufos

Sfaturi Culinare
Pandişpan de post, reţetă veche. Nu dai greş cu ea! Ingredientul care îl face cu adevărat pufos

Pandișpanul de post este o variantă excelentă în această perioadă. Pentru cei care nu mănâncă deserturi de dulce, pot încerca această prăjitură care se prepară mai ușor decât pandișpanul clasic. Se face și mai rapid și nu trebuie să petreceți mult timp în bucătărie. În plus, există și un ingredient care îl face cu adevărat pufos!

Cum se face pandişpan de post

Pandișpanul de post nu este deloc pretențios și aveți nevoie de puține ingrediente. Acest desert este ideal de preparat în în această perioadă a Postului Mare, cel mai restrictiv dintre toate de peste an. De asemenea, pandișpanul de post se prepară destul de rapid, dar este important să respectați ingredientele pentru ca acesta să iasă pufos și delicios. În plus, dacă adăugați apă minerală în compoziția lui, rezultatul va fi conform așteptărilor. Iată mai jos cum se prepară!

Ingrediente pentru prepararea pandișpanului de post:

  • o jumătate de cană de ulei
  • o cană de apă minerală
  • o cană de zahăr
  • praf de copt (7-10 grame)
  • două căni și jumătate de făină
  • un praf de sare
  • esențe sau coajă de lămâie/portocală.

Mod de preparare:

În primul rând, se amestecă toate ingredientele lichide. Uleiul, apa minerală, esențele se pun la un loc și se dizolvă zahărul și praful de sare în ele. Separat, amestecați făina cu praful de copt. Pentru a fi mai aerată, făina se cerne de 2-3 ori. După ce zahărul s-a dizolvat complet, puteți adăuga făina și praful de copt. Amestecați ușor și puneți făina în ploaie, câte puțină.

Puteți adăuga orice fel de fruct doriți, dar înainte trebuie să le treceți prin făină, pentru a nu se lăsa prea jos în aluat. Așadar, alegeți fructele pe care le doriți, de exemplu, pere, gutui, cireșe, etc și le adaugați în aluat. Compoziția se dă la cuptor, într-o tavă mai întinsă, pentru aproximativ 25-30 de minute. După ce e gata, se lasă la răcit și mai apoi se taie pandișpanul de post pentru a fi servit! Poftă bună.

Vezi și: Negresă, reţetă veche. Aşa se făcea în anii ’70, ingredientul secret care o făcea pufoasă şi îi dădea un gust de neuitat

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Capital.ro
Cum se aprinde Sfânta Lumină la Ierusalim. Miracolul care are loc an de an la Mormântul lui Iisus
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro