Cea mai bună rețetă de ouă umplute, direct de la chef Sorin Bontea. Celebrul bucătar a dezvăluit cum faci cel mai gustos preparat de Paște, pe care toată familia îl va adora. Cum se pregătesc, de fapt, ouăle umplute cu ton sau pateu și ce ingredient-secret le dă un gust aparte.
Dacă nu știi ce să mai gătești de Paște și vrei să încerci ceva nou și delicios, iată cea mai bună rețetă de ouă umplute. Indicațiile vin direct la chef Sorin Bontea și preparatul final este mult mai bun decât cel clasic.
Fostul jurat de la Chefi la cuțite pregătește an de an această delicatesă, care îi amintește perfect de copilărie. Când spune ouă umplute, își amintește de mama lui, care le făcea mereu de Paște și care i-a insuflat și pasiunea pentru gătit.
Rețeta normală este cu pateu, însă bucătarul aduce și o alternativă. A dezvăluit și ingredientul-minune, care schimbă complet gustul și compoziția și ajută preparatul să aibă cu totul altă aromă.
„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr!
Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute”, a scris Sorin Bontea pe contul personal de Instagram.
Ouăle umplute nu sunt deloc un preparat complicat, pentru că este gata foarte repede și nici nu te bagă la cheltuieli mari. Pentru rețeta cu pateu ai nevoie de:
Pentru varianta de ouă umplute cu ton îți trebuie:
Dacă optați pentru o abordare tradițională, ce implică folosirea pateului, veți avea nevoie de nouă ouă fierte și, în plus față de pateul preferat, de gâscă, porc sau pui, veți adăuga 50 de grame de unt, 200 de grame de cremă de brânză și condimente, ajustate după preferință.
Procesul de preparare a ouălor este simplu și plăcut pentru gospodine. Mai întâi, fierbeți ouăle până când ajung la consistența dorită, de preferat foarte tari, apoi tăiați-le în jumătate. Gălbenușurile se separă cu grijă în boluri separate, în funcție de umplutura pe care o alegeți: fie somon, ton sau pate.
Apoi, se amestecă ingredientele adăugate (unt, cremă de brânză, condimente) cu gălbenușurile folosind un mixer, până când obțineți o compoziție omogenă și cremoasă. Această umplutură delicioasă este apoi turnată cu grijă în albușurile golite complet de gălbenuș.
Odată completate, ouăle umplute sunt păstrate la rece pentru aproximativ două-trei ore, timp în care aromele se vor amesteca și îmbogăți. Dacă este nevoie, pot sta și mai mult timp la rece.