20 apr. 2024 | 21:45

Rețetă deosebită de ouă umplute. De ce să le fierbi pe cele mai apropiate de data de expirare

Diverse
Rețetă deosebită de ouă umplute. De ce să le fierbi pe cele mai apropiate de data de expirare
Rețetă de ouă umplute cum nu ai mai gustat până acum. Lista ingredientelor necesare și modul de preparare.

În materialul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o rețetă de ouă umplute cum nu ai mai văzut niciodată. Vor dispărea rapid de pe masă, indiferent dacă le servești sub formă de aperitiv sau ca gustare. Care sunt secretele preparatului, cum să alegi ouăle și cum să le gătești. E mai simplu decât crezi!

Rețetă de ouă umplute. Secretele preparatului

Dacă trebuie să gătești un anumit număr de ouă umplute, fierbe câteva în plus pentru a le putea înlocui eventual pe cele care se sparg sau prezintă deteriorări în timpul procesului de curățare a cojii.

Ia cratița cu apă de pe foc, după ce apa a fiert. În acest fel, ouăle se vor fierbe treptat și uniform. În plus, alege ouă cât mai apropiate de data de expirare, dar nu expirate. În acest fel, coaja lor se va curăța mult mai ușor.

Pentru a curăța ouăle mai repede și mai ușor, îți recomandăm să le bați de masa de lucru pe toată suprafața, până se sparge coaja complet, apoi să le pui în apă rece 5-10 minute.

Dacă ai robot de bucătărie, folosește-l pentru a pregăti umplutura. Amestecul va fi mai cremos, mai mătăsos decât dacă folosești doar furculița.

Rețetă de ouă umplute. Listă ingrediente necesare

  • 6 ouă mari
  • 3 până la 4 linguri maioneză
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1/4 linguriță sare
  • 2 lingurițe pătrunjel sau arpagic proaspăt tocat mărunt
  • 1/8 linguriță piper negru măcinat
  • 1/4 linguriță boia macinată

Rețetă de ouă umplute. Mod de preparare

  1. Se pregătesc toate ingredientele pe masa de lucru.
  2. Se pun ouăle într-o cratiță medie și se adaugă apă.
  3. Se acoperă cratița și se lasă ouăle la fiert.
  4. Se ia capacul de pe cratiță și se lasă ouăle fierte la stat circa 15 minute.
  5. Se transferă ouăle din apa fierbinte în apă rece gheață și se răcesc complet.
  6. Se curăță ouăle de coajă sub jetul de apă sau într-un vas cu apă.
  7. Se taie ouăle fierte în jumătate, pe lungime și se pun într-o farfurie, separat.
  8. Se scot gălbenușurile din ouă și se pun într-un castron.
  9. Se zdrobesc gălbenușurile cu o furculiță.
  10. Se adaugă maioneza, muștarul și sarea peste gălbenușuri.
  11. Se adăugați pătrunjelul sau arpagicul proaspăt tocat.
  12. Se gustă și se adaugă, în funcție de preferințe, sare și/sau piper negru.
  13. Se umple câte o jumătate de albuș de ou cu amestecul pe bază de gălbenușuri.
  14. Se presară, la final, boia de ardei deasupra ouălor umplute.

Ouăle umplute se pot consuma imediat, în forma propriu-zisă sau alături de alte alimente, sub formă de aperitiv. Indiferent pentru care dintre aceste alegeri optezi, un lucru este cert: toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Poftă bună!