Ororile pe care această casă din Iași le ascunde. Șocul autorităților când au deschis ușa imobilului

Ce orori ascunde această casă din Iași FOTO: Bzi.ro

Într-o casă din comuna Bârnova, județul Iași, au fost găsiți în condiții groaznice patru copii. Minorii cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani au fost lăsați singuri de către părinți aproape două zile.

Ce au găsit autoritățile când au deschis ușa imobilului

În 26 octombrie 2020, într-o casă dărăpănată din satul Cercu, comuna Bârnova din Iași, patru minori cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani au fost găsiți de autorități singuri și speriați. De copii nu avea grijă nici un adult.Condițiile în care au fost găsiți sunt inimaginabile: gândaci, rozătoare, mizerie și frig.

Casa ororilor nu este conectată la rețeaua de energie electrică, nu este încălzită și nici nu dispune de o sursă de apă potabilă. Exista un generator care ar fi trebuit să asigure încălzirea, însă fără un adult care să-l pornească, copiii au stat în frig ore întregi, pe o saltea pe podeaua rece. Doi dintre cei mici erau dezbrăcați, iar ceilalți abia dacă aveau îmbrăcăminte pe ei, fiind neîngrijiți și înfometați.

”Copiii au declarat că nu au mâncat de două zile. Locuința se află într-o stare avansată de degradare, fiind invadată de gândaci și rozătoare. Cei patru copii, găsiți în condiții improprii, de risc, îmbrăcați sumar, doi dintre ei fără haine, dormeau pe jos”, au declarat reprezentanții DGASPC Iași, potrivit BZI.ro.

Părinții s-au întors de la cerșit în stare de ebrietate

Părinții copiilor au mers în Iași la cerșit, însă banii i-au dat pe băutură. Când autoritățile au ajuns la fața locului i-au contactat pe cei doi și au descoperit că aceștia erau în stare avansată de ebrietate.

Cei doi părinți au șapte copii, însă, doar șase dintre ei se află în grija lor. Fiul cel mai mare, în vârstă de 17 ani, nu a fost încă găsit de autorități. Doi dintre cei șase copii au fost luați de părinți la cerșit în municipiul Iași. Ceilalți minori au fost pur și simplu abandonați, deși cel mai mare are 9 ani iar cel mai mic 1 an.

”În timpul deplasării spre spital pentru evaluarea stării de sănătate a copiilor, s-a aflat că ceilalți doi minori au fost lăsați de părinți la o persoană de pe strada Cantemir, din Iași, fiind ulterior preluați cu dificultate de acolo.

Cel mai mare copil al familiei, în vârstă de 17 ani, nu a fost găsit nici la domiciliul familiei, nici la cel al rudelor. Se va continua efectuarea demersurilor pentru evaluarea situației sociale”, a relatat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Autoritățile prezente la fața locului
Autoritățile prezente la fața locului

Iresponsabilitatea părinților i-a dus la pierderea drepturilor părintești. Acum cei șase copii se află acum în grija autorităților competente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI