Ordinul pe care l-a dat Vladimir Putin cu o oră înainte de invadarea Ucrainei. Abia acum s-a aflat

Ordinul pe care l-a dat Vladimir Putin cu o oră înainte de invadarea Ucrainei. Abia acum s-a aflat
Care a fost ordinul lui Vladimir Putin inainte de inceperea invaziei in Rusia

Uniunea Europeană a anunțat ce a făcut Rusia cu o oră înainte de începerea războiului din Ucraina. Vladimir Putin a dat ordin cu puțin timp înainte de invazie să se comită atacuri cibernetice asupra unei rețele importante de sateliți. Astfel, în afară de Ucraina, au fost afectate și țări din Europa.

S-a aflat ce au făcut rușii cu o oră înainte de începerea războiului din Ucraina. UE abia acum a făcut anunțul

Abia acum s-a aflat ce s-a întâmplat cu o oră înainte de începerea războiului din Ucraina. Uniunea Europeană a acuzat, marţi, Rusia că a comis atacuri cibernetice asupra unei reţele de sateliţi cu o oră înaintea lansării invaziei militare în Ucraina, pe data de 24 februarie.

„Atacurile cibernetice au avut loc cu o oră înainte de lansarea invaziei neprovocate şi nejustificate a Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie 2022, pentru a facilita operaţiunile militare”, a declarat marţi Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, potrivit Mediafax.

Atacul cibernetic a avut rezultatul scontat

Atacul cibernetic asupra sateliților a afectat grav comunicațiile, companiile și alte servicii publice din Ucraina. În plus, au fost afectate și țări ale Uniunii Europene de aceste atacuri cibernetice.

„Atacul a cauzat perturbări majore ale comunicaţiilor, afectând servicii publice, companii şi utilizatori particulari din Ucraina; de asemenea, au fost afectate numeroase ţări membre ale Uniunii Europene”, a subliniat Josep Borrell Fontelles, citat de cotidianul Le Figaro.

UE condamnă acțiunile Rusiei

Uinunea Europeană condamnă acțiunile negative ale Rusiei contra Ucrainei, printre care atacul asupra reţelei de sateliţi KA-SAT.

„Uniunea Europeană şi statele membre, precum şi partenerii internaţionali condamnă ferm acţiunile cibernetice negative lansate de Federaţia Rusă contra Ucrainei, inclusiv atacarea reţelei de sateliţi KA-SAT, folosită de grupul Viasat”, a mai subliniat Josep Borrell Fontelles.

Ce i-a spus Vladimir Putin unui tată care și-a pierdut fiul în război

Pe de altă parte, Vladimir Putin s-a întâlnit cu tatăl unui militar mort în războiul din Ucraina și i-a dat acestuia explicații vizavi de începerea războiului.

Vladimir Zhoga, comandantul batalionului Sparta, a decedat pe data de 5 martie, în timpul unei operațiuni militare din regiunea Volnovakha, Ucraina.

Ce sarcină avea militarul în ziua morții sale

Jurnaliștii ruși au scris că scopul lui Vladimir Zhoga era de a „asigura ieșirea în siguranță a civililor, în special femei și copii” din zona care era aflată sub bombardament. Bărbatului i s-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei, potrivit decretului prezidențial din 6 mai.

„Dacă ar fi existat cel puțin o șansă de a rezolva această problemă prin alte mijloace, pașnice, cu siguranță am fi folosit această șansă. Dar nu ni s-a dat această oportunitate, pur și simplu nu”, i-a spus Vladimir Putin Artyom Zhoga, tatăl militarului decedat.