Orban, măsură drastică. Motivul pentru care vrea să îl dea afară pe șeful Casei Naționale de Pensii

Orban, măsură drastică. Motivul pentru care vrea să îl dea afară pe șeful Casei Naționale de Pensii
De ce vrea Orban să-l dea afară pe șeful Casei Naționale de Pensii?

Ludovic Orban șochează cu o nouă decizie. De ce vrea, de fapt, premierul României să-l dea afară pe șeful Casei Naționale de Pensii? Ludovic Orban a detaliat recent decizia sa.

Motivul pentru care Orban vrea să-l dea afară pe șeful CNAS

Premierul Ludovic Orban a anunțat azi faptul că îl va înlocui pe președintele Casei Naționale de Pensii. De asemenea, a mai declarat și că are în vedere modernizarea instituției care nu este adaptată secolului în care ne aflăm. Actualul premier al României a fost întrebat de presă despre situația de la CNAS, unde 45.000 de dosare sunt întârziate la maximum.

„Sunt întârziate faţă de termen (dosarele – n.r.). Cu siguranţă vom decide înlocuirea preşedintelui Casei de Pensii şi mai ales un proces de modernizare a Casei de Pensii, care este complet neadaptată secolului XXI, fiind necesară o fluidizare a procedurilor, este necesară o digitalizare şi o creştere a calităţii serviciilor către pensionari” Ludovic Orban

Ioan-Petru Căprăriu este actualul șef al Casei Naționale de Pensii. Acesta a fost numit în titulatura sa de către Viorica Dăncilă, pe vremea când aceasta ocupa funcția de prim-ministru. Înainte de postul actual, a fost președintele Casei Județene de Pensii Timiș preț de aproximativ 30 de ani. Nu cu mult timp în urmă, Ioan-Petru Căprăriu a intrat în concediu medical, iar premierul a interpretat acest eveniment ca fiind o piedică pe care Partidul Social Democrat încearcă să o pună noului Guvern, cu ajutorul oamenilor din partid. Mai mult decât atât, Orban a menționat că trebuie demiși toți cei care au primit funcțiile pe timpul guvernării PSD și care sunt responsabili de situația critică în care ne găsim cu toții.

De ce îl vrea Orban afară pe șeful Casei Naționale de Pensii?
De ce îl vrea Orban afară pe șeful Casei Naționale de Pensii?

„Stau oamenii și așteaptă deciziil”

”Președintele Casei de Pensii și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical. Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”
Ludovic Orban

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI