Ce salarii nu se vor mai plăti, potrivit premierului Ludovic Orban. În rest, plățile se vor face la termen

Ce salarii nu se vor mai plăti, potrivit premierului Ludovic Orban. În rest, plățile se vor face la termen
Ludovic Orban,d espre plata salariilor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ludovic Orban a făcut astăzi ultimele anunțuri cu privire la situația salariilor despre care s-a tot vorbit zilele acestea.
Plata salariilor a fost pusă la îndoială de mai multe fake news-uri transmise de PSD, prin intermediul șefei de campanie a Vioricăi Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu. Ea a atacat PNL, printr-o ironie în care ar fi încercat să transmită ca Guvernul lui Ludovic Orban ar urma să taie salariile.

„Pilele și carnetele de partid” de partid nu-și vor lua salariile

Primul-ministru al României a dat asigurări că pensiile și salariile vor fi plătite la timp, mai puțin salariile celor care „care au intrat pe uşa din dos în instituţiile publice”, „pe bază de pile sau de carnet de partid”, a declarat vineri, la Braşov, premierul Ludovic Orban, potrivit Agerpres.
„În ceea ce ne priveşte, onorăm toate cheltuielile necesare ale bugetului. Sigur că ceea ce vom considera cheltuieli necesare le vom face să dispară din cheltuielile bugetului. Salariile şi pensiile vor fi plătite la termen. Dar nu vom plăti în continuare salarii la cei care au intrat pe uşa din dos în instituţiile publice, pe bază de carnet de partid sau pe bază de pile şi rubedeniile clientelei politice a PSD şi cei care nu-şi fac treaba”, a precizat Orban.

Ce transmite Ludovic Orban despre salarii?
Ce transmite Ludovic Orban despre salarii?

El a amintit că a declanşat un proces de refacere a capacităţii administrative a instituţiilor guvernamentale şi, de asemenea, de reducere a dimensiunii aparatului birocratic, potrivit Digi24.ro.

„Am început cu reducerea numărului de ministere, vom continua cu reducerea numărului de entităţi publice aflate în subordinea Guvernului şi în subordinea ministerelor, astfel încât să asigurăm o administraţie cât mai eficientă, o administraţie cât mai lipsită de proceduri inutile care să asigure fluenţa tuturor proceselor administrative necesare pentru asigurarea de servicii de calitate şi prompte către cetăţeni, de asemenea o relaţie normală şi firească cu mediul de afaceri care să încurajeze orice fel de investitor”, a arătat premierul.