Orașul unde oamenii merg dezbrăcați și în magazine sau la restaurante. Cum este posibil

Orașul unde oamenii merg dezbrăcați și în magazine sau la restaurante. Cum este posibil
Poate ar fi cazul să experimentați și altceva!

Orașul unde oamenii merg dezbrăcați și în magazine sau la restaurante! Probabil că ați auzit de faimoasele plaje de nudiști din Franța. Dar știați că aici este singura insulă de nudiști din Europa, pe Riviera Franceză? Imaginați-vă farmecul tipic al lumii vechi din Provence, palmierii și apele limpezi de pe Coasta de Azur și oamenii goi peste tot pe această insulă mică, colorată și autentică. Aici, anii ’60 nu au murit niciodată. Le Levant, numită și „île du Levant” este locul unde oamenii merg dezbrăcați și în magazine sau la restaurante. Este versiunea nudistă a paradisului din sudul Franței. Numele său înseamnă insula soarelui răsare.

Le Levant are cel mai vechi sat de nudiști din Europa

Pe această insulă se află situat orașul Hyères, cel mai sudic oraș de pe Riviera Franceză. Acesta se află la aceeași latitudine cu Florența din Italia. Este versiunea franceză a dolce vita, spun turiștii acre au ajuns aici.

Niciun îngheț nu vine vreodată să ucidă palmierii și florile de portocal care înfloresc în inima unei ierni foarte blânde. Aici, plantele tropicale prosperă în acest climat însorit.

Dar faimoasele trei insule care aparțin de Hyères se află și mai la sud, în Marea Mediterană. Este vorba de insulele Porquerolles, Port-Cros și Le Levant,  care sunt frumusețile insulare ale Rivierei Franceze. Una dintre ele este chiar mai specială decât celelalte.

Totul a început în anii ’30

Totul a început cu doi frați și medici, Gaston și André Durville. Cei doi medici credeau că oamenii trebuie să se elibereze de presiunea și poluarea marilor orașe. Să găsească o legătură reînnoită cu natura.

A trăi chiar sub soare, la malul mării, în pielea goală, a fost înțeles ca fiind adevăratul medicament pentru a vindeca trupul și sufletul. Așa că au fondat satul nudist Heliopolis pe această mică insulă.

După cel de-al doilea război mondial, insula a câștigat în faimă și a cucerit un loc de frunte în visele și fanteziile francezilor. Aceștia au numit-o „insula femeilor goale” și „un nou Eden” în multe filme și cărți.

Curând, vedetele franceze au venit aici pentru a se simți libere.Veneau pentru a se plimba goale în liniște, într-o perioadă înainte ca rețelele de socializare să strice tot Heliopolis-ul.

Satul se află pe vârful dealului, și a păstrat ecoul acelor vremuri glorioase. Este colorat, vesel, plin de galerii de artă, teatre și cursuri de yoga în pielea goală. Toate aceste activități le găsești aici, în ciuda dimensiunilor sale reduse.

Heliopolis, orașul unde oamenii merg dezbrăcați și în magazine sau la restaurante

Deși ar putea părea ciudat, dar în Heliopolis, încă de la începuturi, oamenilor nu li s-a interzis să meargă goi nicăieri. Așa se face că odată ajuns aici, vei putea merge gol peste tot. De la recepția hotelurilor, plaje, pe stradă, și chiar în magazine sau la restaurante.

Satul oferă o gamă largă de unități de cazare, care sunt mai degrabă la prețuri accesibile. Prețurile sunt mult mai mici decât în alte locuri de pe Coasta de Azur. Prețurile încep de la 45 de euro pentru o cameră de hotel, iar pentru 100 de euro veți obține ceva foarte frumos, cu piscină.

Aproape toate unitățile de cazare oferă o vedere fantastică la mare din toate părțile, este un lucru pentru care insula este renumită, satul se află pe vârful unui deal deasupra Mediteranei. Veți găsi, de asemenea, mai multe restaurante și chiar și un mic supermarket, dacă preferați să gătiți.

Concluzie

Acum că știți care este orașul unde oamenii merg dezbrăcați și în magazine sau la restaurante, și care sunt prețurle, poate ar fi cazul să experimentați și altceva. Nu mai punem la socoteală faptul că aici soarele arde aproape în fiecare zi a anului. Așdar, fă-ți bagajele și încearcă o cu totul altfel de experiență turistică.