România continuă să îi surprindă mai ales pe turiștii străini cu cele mai frumoase zone. Peisajele de la noi cu siguranță nu au fost uitate de cei care le-au bifat în aventura lor. Un oraș minunat din țara noastră începe acum să primească atenția meritată. Puțini oameni au habar de frumusețile de aici. Este vorba despre un oraș liniștit din Bucovina de sud care este locuit de aproximativ 13.000 de oameni. Iată despre ce loc este vorba!
Turiștii străini au devenit din ce în ce mai curioși de peisajele din România. Mulți dintre ei aleg an de an să viziteze țara noastră pentru liniște, tradiții și pentru locurile superbe. Unul din orașele care a început acum să atragă atenția multora este Gura Humorului.
Acesta se află în Bucovina de sud și este locuit de aproximativ 13.000 de oameni. Foarte aproape se află și celebra mănăstire Voroneț. Orașul a fost declarat în anul 2005 „staţiune turistică de interes naţional”, dar cu toate astea pare că de acum oamenii au început să fie din ce în ce mai interesați.
Acesta a primit o finanțare de 8.9 milioane de euro datorită catalogării primite prin programul PHARE al Uniunii Europene. Mai mult decât atât, aici a fost amenajată o pârtie de schi numită ,,Șoimul”, lungă de 1.35 de kilometri, dotată cu nocturnă și instalație de produs zăpadă. Pârtia a fost inaugurată abia în anul 2010.
Turiștii care vin aici se pot bucura și de o piscină acoperită de dimensiuni olimpice în zona ,,Ariniș”. De asemenea, tot aici au fost construite opt terenuri de sport și un patinoar artificial. Există și opțiuni pentru cei care vor să facă drumeții cu rulota. Ei au la dispoziție un loc special de campare chiar pe malul drept al râului Moldova.
Gura Humorului a fost cunoscută în trecut drept Gura Humora și acum are în componență localitățile Gura Humorului (reședința) și Voroneț. Orașul este străbătut de șoseaua europeană E576 (DN 17), poziționat la jumătatea distanței dintre Suceava și Câmpulung Moldovenesc.
Prima sa menționare documentară datează din data de 26 februarie 1490, într-un act emis de cancelaria lui Ștefan cel Mare. După anexarea nord-vestului Moldovei din 1775, în orașul menționat a fost mutat comandamentul militar austriac ce a construit o fortăreață.
După 1800, aici încep să se stabilească germani, poloni, evrei și ucraineni care în 1835 au format colonia ,,Bori”. Numele de la așezarea sa vine de la gura de vărsare a râului Humor în râu.