Locul unic din România în care există o apă miraculoasă. Face minuni pentru ten, doar în Franţa mai găseşti aşa ceva

Locul unic din România în care există o apă miraculoasă. Face minuni pentru ten, doar în Franţa mai găseşti aşa ceva
Locul unic din România în care există o apă miraculoasă. Doar în Franța mai există așa ceva. Ce proprietăți are.

Celebrul dicton roman „Sanitas per aquam” – „Sănătate prin apă” ne duce mereu cu gândul la apele termale de Vichy, din Franța. Știai, însă, că există o regiune în țara noastră unde ne putem bucura de efecte extraordinare asemănătoare ale apei? Aici, izvoarele de ape minerale pot să ajute la vindecarea a nenumărate boli. Află în rândurile de mai jos care este locul unic din România în care există o apă miraculoasă, recomandată de specialiști celor suferinzi.

Locul unic din România în care există o apă miraculoasă

În urmă cu mai bine de 130 de ani, în localitatea Tinca din județul Bihor s-a descoperit o apă miraculoasă care poate să ajute la vindecarea a o mulțime de afecțiuni de sănătate. Izvoarele de ape minerale se află chiar în Câmpia Crişurilor, pe malul drept al râului Crişului Negru.

Încă de pe atunci, oamenii au cunoscut efectele benefice ale apei și s-au tratat de diverse boli. În prezent, în regiune a fost construită stațiunea balneoclimaterică permanentă Tinca.

Aici, românii suferinzi se pot trata cu ajutorul a mai multe izvoare de ape minerale. Acestea conțin sodiu, magneziu, calciu şi fier, fiind ape bicarbonatate, calcice, sodice, cloruro-sodice, magneziene, cu efecte benefice asupra mai multor organe.

Stațiunea balneoclimaterică se află doar la 40 de kilometri de Oradea și se bucură de un renume internațional. Pe una dintre plăcuțele cu informații de la intrarea în stațiune se face referire în mod direct la apa miraculoasă din orașul francez Vichy.

„Apă alcalină carbogazoasă de tipul Vichy-Celestins, cu gust plăcut şi culoare cristalină”, stă scris pe un panou situat deasupra Izvorului 4 de la Tinca.

Se spune că poate vindeca absolut orice boală

Într-adevăr, apa de la Tinca face minuni pentru pacienți. Acest lucru a fost confirmat și de experții de la Institutul Naţional de Recuperare Medicină Fizică şi Balneoclimatologie.

Izvoarele care amintesc de apa de Vichy au efecte benefice asupra ficatului, stomacului, precum și asupra oaselor pacienților. Unii spun chiar că apa miraculoasă de la Tinca vindecă absolut orice boală. Desigur, este doar o superstiție, dacă am putea să o numim astfel. Aceasta nu minimalizează, însă, efectele miraculoase ale apei de la Tinca.

Apa miraculoasă de la Tinca poate să aibă efecte rapide și asupra tenului. Femeile spun că pielea lor devine mai elastică și mai catifelată, după tratamentele cu apa din regiune.

„Băile Tinca sunt brandul nostru, cartea noastră de vizită cu care ne mândrim”, a spus Traian Coste, primarul comunei Tinca, potrivit mai multor surse interne din presa românească.

Citește și: 5 locuri cu apă termală unde să mergi în România să te relaxezi

Stațiunea balneoclimaterică Tinca dispune de patru izvoare. Acestea prezintă ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene, sodice, carbogazoase, potrivit managerului stațiunii, inginerul Traian Damşe.