Cetățenii unui oraș din România sunt extrem de mirați de inițiativa conducerii. Aceștia primesc bilete de autobuz gratuite dacă fac ceva anume. Ce activitate trebuie să facă pentru a călători fără să plătească niciun ban? Un proiect extraordinar revine în atenția tuturor.
Biletul de Sănătate revine de luni în Cluj-Napoca. Inițiativa aceasta a autoritățile le readuce aminte românilor cât de importantă este mișcarea, iar dacă execută câteva genoflexiuni vor putea să primească bilet gratuit de autobuz.
De luni, 23 august, călătorii din oraș pot obține un bilet în schimbul a nu mai puțin de 20 de genoflexiuni. Automatul va fi reinstalat în stația Memorandumului Sud, iar cei care se înhamă la această ‘provocare’ ce este în beneficiul lor în cele din urmă trebuie să execute mișcările cât mai corect posibil.
Biletele vor fi valabile în rețeaua de transport public, zona metropolitană, pentru 7 zile lucrătoare. Automatul funcționează zilnic între orele 08:00 – 20:00. Biletul de Sănătate a atras atenția multora anul trecut.
Acesta este un proiect-pilot de Sport Festival și i-a îndemnat pe mii de clujeni la activitatea sportivă minimă. Începând cu luna septembrie 2020 și până în 31 decembrie au fost făcute 1 milion de genoflexiuni pentru cele peste 55.000 de bilete de autobuz emise de automat. Concret, asta este echivalentul a 1.900 de ore de sport, arată inițiatorii proiectului.
„Știi cu siguranță deja câte beneficii are sportul pentru sănătate, dar de multe ori e greu să îți faci timp pentru câteva exerciții. Aici intervenim noi! Te provocăm și te motivăm să faci mișcare pentru un bilet de autobuz gratuit pe liniile de transport în comun din Cluj-Napoca. Câte?! O serie de 20 de genuflexiuni în maxim 2 minute și poți pleca mai departe la treburile zilnice cu un Bilet de Sănătate”, explică reprezentanții „Sports Fesitval”.
„Acest proiect este realizat în contextul Săptămânii europene a sportului (23-30 septembrie) și are ca obiectiv încurajarea publicului larg, a fiecăruia dintre noi, să găsim modalități de a introduce sportul în rutina zilnică”, a transmis și primarulul Clujului, Emil Boc, mândru de reușită și de clujenii care au apreciat inițiativa și s-au alăturat într-un număr cât mai mare.
„Sloganul nostru este că vrem să facem viața mai ușoară, prin urmare ne-am dorit să aducem tehnologia în stradă, să o facem accesibilă, fun și utilă pentru toată lumea. Ne-a plăcut foarte mult ideea proiectului. Programul se bazează pe o soluție de computer vision și identifică mișcarea corpului. Softul ia imaginile de la camera video, le interpretează, face numărătoarea genuflexiunilor, iar apoi emite Biletul de Sănătate”
Erik Barna – CEO Life is Hard