Orașul din România unde apartamentele cu 3 camere costă 10.000 de euro. Mai ieftin de atât nu există

Orașul din România unde apartamentele cu 3 camere costă 10.000 de euro. Mai ieftin de atât nu există
In ce oras sunt apartamente ieftine de vanzare

Deși prețurile la locuințe au explodat în marile orașe ale României, există și locuri în țară în care apartamentele se vând la prețuri și de 10 ori mai mici decât în Capitală, de pildă, pentru aceeași suprafață. Un imobil de 70 de metri pătrați și cu trei camere a fost pus la vânzare pentru prețul de 10.000 de euro. Unde se întâmplă asta?

Unde costă apartamentele 10.000 de euro

În ultimii ani, piața imobiliară din România a explodat și, în ciuda crizei provocate de pandemie, prețurile la locuințe sunt destul de piperate, cel puțin în marile orașe. Dacă în București abia găsești apartamente unde prețul pe metru pătrat să fie sub 1.000 de euro, în alte părți ale țării sunt oferte și cu 150 de euro pe metrul pătrat.

Orașul din România în care te poți muta

În Lupeni, oraș aflat în apropiere de Petroșani, județul Hunedoara, un apartament de 3 camere se vinde cu 10.000 de euro (vezi POZE în GALERIE). Proprietarul său a publicat anunțul pe un site de profil și notează că prețul este negociabil. Acesta își dorește fie să îl vândă, fie să îl dea la schimb pentru un apartament cu 2 camere, plus diferența.

Ai multe facilități

Zona este foarte bună, mai ales dacă ești un iubitor de munte și aer curat. Municipiul Lupeni se află la 18 km de Petroșani și la doar 9 km de stațiunea montană Straja, renumită pentru cel mai mare domeniu schiabil din România. Anual, mii de turiști vin aici în sezonul rece datorită prețurilor mai accesibile decât cele din stațiunile de pe Valea Prahovei.

Piața imobilară este într-o continuă creștere

Casele, apartamentele și garsonierile s-au scumpit de la o lună la alta, pe fondul cererii crescute, dar și din cauza prețurilor mari la materialele de construcții. În toate marile orașe, costurile pe metrul pătrat construit au explodat, însă, cel mai scump este Cluj-Napoca. Metrul pătrat a ajuns să coste și 2.400 de euro aici.

„În ultimele 30 de zile, cererea atât pe segmentul chiriilor cât și al vânzărilor a înregistrat un avans important față de luna anterioară, la nivel național. În ceea ce privește achiziția, avem un avans al cererii de 13%, în vreme ce interesul pe chirii a crescut cu 30%. Orașele unde cererea a crescut cel mai mult sunt Constanța, Sibiu, Oradea, Timișoara și Brașov.”, a explicat Daniel Crainic, director de marketing al Imobiliare.ro.

Între 1.600 și 1.750 de euro metrul pătrat în Capitală

În București, prețul pe metrul pătrat oscilează între 1.600 și 1.750 de euro, în funcție de cât de nou este imobilul. Poate urca și mai mult dacă zona aleasă este în centru. Din păcate, au crescut foarte mult prețurile locuințelor nou construite, care s-au scumpit cu peste 5 procente, avertizează specialiștii.