10 iun. 2022 | 11:23

Cât costă instalarea unei centrale termice de apartament. Suma e colosală!

Utile
Cât costă instalarea unei centrale termice de apartament. Suma e colosală!
Centralele termice de apartament sunt o investiție bună?

Dacă despre debranșarea de la sistemul de termoficare și prețul am vorbit recent, ne-am gândit să vorbim despre următorul pas. Anume, despre cât costă instalarea unei centrale termice de apartament. Din păcate, trebuie să vă spunem că suma e colosală. Cu toate astea, mulți români au decis să facă acest pas, mai ales în București, unde experiența anului trecut a fost neplăcută.

Centralele termice de apartament sunt o investiție bună?

Atunci când luăm decizia de a monta o centrală termică de apartament, trebuie să ținem cont de mai mulți factori. Sistemele de încălzire a apartamentelor au o misiune importantă. Să asigure confortul și, în același timp, să limiteze costurile utilităților. Din nefericire, pe măsură ce sistemul îmbătrânește, este posibil să nu mai furnizeze căldură fiabilă. Așa că, pe măsură ce eficiența se degradează, sistemele convenționale, cum ar fi cazanele și cuptoarele, pot crește dramatic facturile de încălzire în timp.

În plus, un sistem mai vechi poate fi o preocupare majoră dacă încercați să păstrați un buget previzibil. Reparațiile unei centrale termice de apartament de urgență pot costa de două ori mai mult decât un apel de service obișnuit Desigur, sistemele de încălzire tind să se defecteze atunci când vremea este cea mai rece. Exact atunci când sunt cele mai esențiale.

Deși aparent scăpăm de cheltuieli mari, prin debranșarea de la sistemul de termoficare centralizat, costurile unei centrale termice de apartament cresc și ele, în timp. Dar, în cele ce urmează, ne-am axat pe cât costă instalarea unei centrale termice de apartament.

Te-ai debranșat de la sistemul central, dar știi cât costă instalarea unei centrale termice de apartament?

Așa cum relatam într-un alt material, costurile de debranșare, cu tot cu taxe, ajunge undeva la 6.000 de lei. Dar, dacă te-ai decis să faci pasul, este clar că ai nevoie de o centrală termică de apartament. Dacă ți-ai pus întrebarea cât costă, vă spunem că sunt sume colosale. Cu alte cuvinte, va trebui să vă calculați bugetul de așa natură, încât să puteți acoperi și aceste cheltuieli.

Dacă ne referim la centralele termice pe gaz, asta însemnând și debranșarea de la sistemul centralizat care va costa destul, cele mai ieftine pleacă de la 3.300 de lei. În afară de unitatea în sine, costurile de montaj sunt și ele undeva în jurul a 3.000 – 3.500 de lei. Asta în cazul în care vorbim de un apartament cu 2 camere cu o suprafață de 54 de metri pătrați.

Pe lângă costul centralei, va trebui să luați în calcul și caloriferele și instalația sanitară, care va trebui să aibă țevile din cupru. În acest caz costurile se ridică la 4.745 de lei. Dacă folosiți țeavă din PRR atunci costurile scad la 2.990 de lei.

La toate astea se adaugă și manopera și punerea în funcțiune a noii instalații care poate ajunge la 3.200 de lei. Dacă mai vrei și o garanție în plus, atât pentru centrala termică, cât și pentru filtre, mai plătești aproximativ 600 de lei.

Dacă facem un calcul al sumelor plătite, vom afla cât costă instalarea unei centrale termice de apartament. Suma va ajunge undeva între 10.250 și 12.675 de lei, la care adăugăm și cei 6.000 de lei pentru debranșare. Dacă am lua suma cea mai mare, adica 12.675 de lei și o adunăm cu cea a debranșării, 6.000 de lei, vom costata că ajungem să plătim 18.675 de lei.

Concluzie

Acum că ați afla cât costă instalarea unei centrale termice de apartament, va trebui să vă gândiți dacă merită sau nu. Specialiștii spun că aceste cheltuieli se amortizează în timp, iar costurile vor scade pe factură. Dar, astăzi, când prețul gazelor a crescut, se pune întrebarea dacă este sau nu rentabilă această investiție. Până la urmă, rămâne la latitudinea fiecăruia.

PlaySport
„Nu credeam că voi atrage așa tare atenția”. Cea mai fierbinte apariție de pe stadioanele lumii! Cum a putut să vină îmbrăcată la meci
Stiri din Lume
Mădălina Ghenea, FĂRĂ HAINE în avionul privat! Pozele cu ea AU AJUNS pe net
Stirile PROTV
Filmul tragediei de la Jepii Mici, unde o tânără a fost ucisă de urs. „Era mușcată de picior, pe spate”
EVZ.ro
Kate Middleton, singură și izolată. Abia acum a vorbit
Digisport.ro
L'Equipe i-a dat nota 3 lui Kylian Mbappe și a folosit un cuvânt greu de digerat pentru a-l descrie
PRO TV
Îl recunoști? Transformare uluitoare pentru starul care a câștigat Oscarul pentru „cel mai bun actor” și are cei mai frumoși ochi de la Hollywood
Adevarul
Pandemia viitorului. Cu ce boală ne-am putea confrunta peste 20 de ani
BZI.ro
Andreea Marin a întors toate privirile, îmbrăcată în costum de baie! La aproape 50 de ani, arată senzațional
Spynews.ro
Caz neașteptat în Focșani! Un elev care a primit nota 3,50, la Evaluarea Națională, a făcut contestație și a obținut nota 9,75
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
Anamaria Prodan, cea mai FIERBINTE apariție a verii. Sânii jucăuși NU au vrut să stea cuminţi deloc
Ego.ro
FOTO HOT! Antonia, cu SÂNII la VEDERE pe Internet. A băgat în BOALĂ toți bărbații!
Parteneri
Dezvăluiri terifiante făcute de iubitul tinerei ucise de urs. Tânărul a povestit cu lux de amănunte atacul animalului
Redactia.ro
Excentricul milionar Cristian Țânțăreanu și-a cumpărat apartamente de 390.000 de euro, în Mamaia Nord. De ce nu le închiriază: „Nu vreau să-mi distrugă munca vreun aurolac!”
Click.ro
Așa ARATĂ cele mai SEXY femei! Ele sunt ISPITELE anului de la INSULA IUBIRII
Vocea.biz
De pe patul de moarte, o femeie a făcut o mărturisire teribilă și a dezvăluit un secret pe care l-a ținut doar pentru ea 40 de ani
Digi24
Geanina de la Insula Iubirii, de nerecunoscut! A devenit mamă și e schimbată total! FOTO
Unica.ro
SMS-ul care te lasă fără bani în cont. Mare atenție, nu răspundeți la acest mesaj
EVZ.ro
Pepe și Yasmine Pascu, în vacanță alături de fiicele artistului din fosta căsnicie și de fiul lor! Cum se descurcă cei doi în formulă completă | VIDEO
Spynews
Rămâi fără PERMIS. Românii nu au dreptul să refuze. Lege nouă în România
Capital.ro
Cât contează indicele de corecție la recalcularea pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Așa se calculează veniturile”
Antena 3
El a plecat de acasă și a renunțat la verighetă. Gestul făcut de vedetă e dovada clară că divorțează. Artista suferă cumplit: „Sunt mai slabă ca niciodată”
Avantaje
DOLIU ÎN BOXUL ROMÂNESC! A murit UN MARE CAMPION
Mediaflux
Caz neașteptat în Focșani! Un elev care a primit nota 3,50, la Evaluarea Națională, a făcut contestație și a obținut nota 9,75
Spynews.ro
Testul IQ al zilei. Corectează 2 + 0 = 18, în doar câteva secunde
Realitatea.net
Cum a reacționat un britanic care a călătorit cu trenul în România, la clasa I. Ce a zis când a ajuns la vagonul de clasa a II-a
Antena 1
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Impact.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?
Shtiu.ro