03 feb. 2024 | 08:04

Oraşul din România în care un apartament costă doar 20.000 de lei. Ce primeşti de 4.000 de euro

Diverse
Oraşul din România în care un apartament costă doar 20.000 de lei. Ce primeşti de 4.000 de euro
Piața imobiliară românească în creștere, în ultimii 9 ani

Ca urmare a crizelor economice, prețurile practicate în România în zona de imobiliare au crescut, indiferent că vorbim de cumpărarea de imobile, fie despre închiriere. Cu toate astea, există zone din țară unde prețurile, putem spune, sunt chiar mici. Astfel că, putem vorbi de o situație, în care avem un imobil la cele mai mici prețuri. Citește mai departe și află care este oraşul din România în care un apartament costă doar 20.000 de lei, și ce primeşti de 4.000 de euro.

Piața imobiliară românească în creștere, în ultimii 9 ani

După marea criză economică din 2008, piața locală de imobiliare a suferit un șoc puternic. Ulterior, după o perioadă de acalmie, a început redresarea, iar din 2015 și până la finalul anului trecut, întrgul complex indutrial a crescut cu 34%, în raport cu media eruopeană de 38%, dacă ne referim la prețuri.

Vezi despre: Bula imobiliară se prăbușește în Europa. Prețurile scad dramatic, urmează și în România?

Deși, comparativ cu media eropeană, România a avut cea mai slabă creștere, pe plan local, așa cum era de așteptat, în București prețurile au crescut progresiv, atât la vânzarea de imobile, cât și în zona chiriilor.

Criza din 2020 și scumpirile materialelor de construcții

În 2020, odată cu pandemia, o nouă criză a început să-și facă simțită prezența, iar odată cu creșterea prețurilor la materialele de construcții, în unele cazuri cu până la 300%, antreprenorii au fost nevoiți să-și ajusteze prețurile, să-și acopere pierderile, și să fie la final pe profit. Asta a însemnat, bineînțeles, o nouă majorare a prețurilor, mai ales în marile orașe.

Oraşul din România în care un apartament costă doar 20.000 de lei. Ce primeşti de 4.000 de euro

Dar, aici intervine paradoxul, și este unul explicabil. Dacă în marile centre urbane este firesc să ai o marjă mare de prețuri, și să dai și peste 150.000 de euro pe un apartament, există orașele mici, cu un procent demografic în scădere și cu multe imobile aproape goale.

Citește și: Se sparge bula imobiliară. Va fi cutremur în Europa: România este în pericol

Aici, paradoxul este că, deși ai imobile de vânzare, nu ai cum să ceri sume mari, iar blanața între numărul de imobile și prețul cerut este unul ciudat.

Care este oraşul din România în care un apartament costă doar 20.000 de lei

Și, în acest context, avem două situații în care vorbim de imobile de vânzare, la prețuri derizorii. Dar, înainte de a vedea despre ce este vorba, o avertizare se impune, și anume faptul că nu ar trebui să vă așteptați la cine-știe-ce, imobilele fiind vechi, iar cel puțin în cazul unuia, ar mai fi nevoie de investiții pentru reamenajare.

Află și: Bula imobiliară se sparge în România. Anunț important despre vânzările de case în țară

Și acum, să vedem care este oraşul din România în care un apartament costă doar 20.000 de lei. Coonform Recensământului din 2021, aici locuiesc puțin peste 12 de mii de suflete, fiind un oraș aproape fantomă, după ce mare parte din industria de aici avea să fie închisă, iar mulți să plece în alte părți.

Oraşul din România în care un apartament costă doar 20.000 de lei. Ce primeşti de 4.000 de euro

Suntem în Teleorman, în micuțul oraș Zimnicea, cu 12.589 de locuitori, unde un proprietar a decis să-și vândă imobilul. Apartamentul este cu două camere, într-un bloc vechi de 4 etaje, de 52 mp, cerând pe el 4.000 de euro, la care se adaugă și o datorie de 1.000 de euro la lumină.

În concluzie, deși ar putea părea chilipiruri în car să poți investi, din păcate realitatea este cu totul alta, iar cel care decide să investească în orașe mici, trebuie să fie conștient că aceste investții pot deveni investiții moarte.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro