Oraşul din România cu cele mai tari restaurante. E surpriză mare, e chiar în top 10 în Europa. Nu e vorba de o localitate importantă

Oraşul din România cu cele mai tari restaurante. E surpriză mare, e chiar în top 10 în Europa. Nu e vorba de o localitate importantă
Turismul culinar, o altă formă de distracție

Expresia „drumul spre inima unui om trece prin stomacul său” nu se aplică doar bărbaților, ci tuturor turiștilor. Deliciile culinare deosebite ale unei destinații sunt unul dintre factorii care îi atrag pe vizitatori. Bucătăriile locale completează experiența generală. Așa se face că au apărut mai multe topuri ale orașelor cu cele mai bune restaurante. Printre acestea se află în top 10 în Europa și oraşul din România cu cele mai tari restaurante, și nu e vorba de o localitate importantă.

Turismul culinar și experiențele de neuitat

Așa cum există turismul clasic, în timp s-au dezvoltat și alte forme de turism. Între acestea, și turismul culinar a crescut din ce în ce mai mult. Au existat călători care vizitează o destinație doar pentru mâncarea și specialitățile locale, un fel de vacanță gastronomică.

Vacanțele culinare sunt o experiență obligatorie pentru gurmanzi și reprezintă, de asemenea, o ocazie excelentă de a învăța despre diferite culturi. De altfel, nu este surprinzător faptul că Europa găzduiește unele dintre cele mai bune destinații gastronomice din lume.

Au existat și clasamente, făcute în funcție de partea gastronomică a locațiilor vizitate și pe numărul de restaurante există, și cât de bune sunt. Mai jos sunt enumerate cele mai bune destinații culinare pe care Europa le are de oferit.

Top gastronomic european. Oraşul din România cu cele mai tari restaurante

Genul acesta de topuri sunt realizate, de cele mai multe ori, pe baza recomandărilor turiștilor care vizitează aceste orașe. Pe de alta, agențiile de turism organizează, la rândul lor, sondaje de opinie, ulterior strânse în topuri europene gastronomice. Unul din cele mai recente, include surprinzător, și oraşul din România cu cele mai tari restaurante, și așa cum spuneam la început, nu e vorba de o localitate importantă.

Una din marile companii de Asigurări din Marea Britanie a realizat un sondaj în capitalele europene, plecând de la acest criteriu, al bucătăriei locale. Pintre cele mai importante locații, cu cele mai bune restaurante, orașul Galați, surprinzător, apare în primele zece. Galațiul a fost devansat doar de orașe, precum Lisabona, Florența sau Atena.

Cu alte cuvinte Galați este considerat a fi oraşul din România cu cele mai tari restaurante, ocupând locul șase în acest top, cu 57 de restaurante, printre care și 12 sunt vegane. În același top, extins, se mai regăsesc câteva orașe din România, printre acestea viitoarea Capitală Europeană a Culturii, Timișoara. Orașul din Banat, situat pe locul 18, este urmat de Cjuj-Napoca, pe locul 21, Bucureşti situat pe locul 41, Craiova, pe locul 47, capitala Moldovei, Iaşi, pe locul 62 şi Constanţa, situat pe locul 65. Concluzia este că ne putem mândri, chiar și cu turismul culinar, având în vedere poziționarea orașului Galați în acest top.

Urmăriți Playtech.ro și pe